Att pussla ihop köksskåp

Ritning på kök

I vårt kök har köksdel med spis och vatten och nästan alla skåp varit längs med en enda (ganska) lång vägg. Så kommer vi att fortsätta ha det, även om vi har lagt till en köksö för lite mer utrymme samt flyttat ugnen till ett separat högskåp på en annan vägg.

Men att få ihop en hel köksvägg med IKEAs skåpsstommar har tagit många timmar. Man vill att vatten och avlopp ska hamna i rätt stomme och att elen till spisen och ventilationen kommer på rätt plats. Och sedan vill jag att skåpen ska vara så enhetliga som möjligt och att underskåpen och överskåpen matchar varandra.

Så efter en himla massa pusslande med olika skåpsbredder och funderingar tycker jag nu att vi kommit fram till en rätt bra lösning.

Huvudmåttet blir 80 cm och vi får in 5 sådana överskåp. Underskåpen blir lite mer pussel för att matcha hällen, diskmaskinen, diskbänk, men jag är ändå nöjd med hur vi fått ihop alla linjer.

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.