Uppsättning av skåpskena – utan elavbrott

En smart grej med IKEAs köksskåp är att man kan sätta upp dem med hjälp av en skena. Först sätter man upp skenan, helt vågrätt, och sedan hänger man bara på skåpen. Väldigt mycket enklare än det gamla systemet där man justerade varje skåp individuellt.

Men det gäller att skenan blir helt vågrät när man sätter upp den. Och har man en ojämn vägg, som vi, så får man även se till att skenan kommer i linje så att alla skåpen pekar rakt ut från väggen sedan.

Skenan hamnade i samma höjd som ventilationen, men eftersom skåpen bara hänger på skenan i sina ytterkanter gör det inget med ett avbrott på skenen. Bara man ser till att de båda skenorna är i våg.
Vi var lite oroliga för att borra i elledningar (finns ganska mycket el i denna vägg) och vatten och avlopp. Min snälla vän Dennis lånade ut en liten metalldetektor som vi kunde söka med. Funkade kanske inte klockrent på våra tjocka tegelväggar, men vi fick lite varningar och undvek dessa områden.
Hela väggen, 4 meter, täckt av skena!

Nu är skenorna på plats och vi tror inte att vi har lyckats borra sönder några ledningar. Bara att hänga upp skåpen nu!

Publicerat den
Kategoriserat som Kök

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.