Inte helt rak köksvägg – Åtgärdat!

Nu när vi fått bort alla gamla stommar och kakel och blottat väggen har vi kunnat inspektera den lite noggrannare. Tyvärr gav inspektionen det tråkiga resultatet att väggen inte är rak.

Dels är det en större inbuktning ungefär där spis och fläkt har stått, dels böjer väggen plötsligt av in mot rummet längst bort. Ca en halvmeter från ytterväggen böjer väggen in nästan en centimeter.

Eftersom vi har en enda lång bänkskiva (som är rak) kommer det inte blir så bra om väggen diffar på mer än en centimeter i djup från hörn till hörn. Kaklet kommer svälja en del ojämnheter men inte hur mycket som helst.

När vi lämnade tillbaka spårfräsen och monsterdammsugaren snackade vi lite med tjommen på uthyrningsfirman och han hade (såklart) en maskin för att fräsa bort betong och murbruk. En diamantslip. När Charlie väl hört talas om den fanns det ingen återvändo så nästa dag åkte han och hyrde den + en ännu större dammsugare.

Som ni ser i bilden nedan har han fräst bort många millimeter längst bort och dessutom hela ytan som ska kaklas så att alla gamla rester från det gamla kaklet nu är borta och väggen helt plan.

När vår plattsättare kom hit och inspekterade sa han att det såg ”perfekt” ut, så nu är vi mycket nöjda med det här!

Det ser kanske inte riktigt så fantastiskt ut som vi upplever det, men vänta ni! 🙂

Vi har även hunnit spackla en första omgång på väggarna som ska målas.

Väggen är fräst till perfektion. Kortsidorna är spacklade. Elen är på plats.
Publicerat den
Kategoriserat som Kök

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.