Utfräsning i tegelvägg för Flexslang

För att kunna fälla in nya vägguttag behöver vi borra (såga) och fräsa en del i väggen. Som jag skrivit tidigare så fick vi ju låna ett dosborr av elektrikern. Men en apparatdosa är ju inte så rolig utan en ledning till den så vi behövde även fräsa ut spår för flexslang som ska gjutas in i väggen.

Kolla på monstermaskinen nedan, den som ser ut som en uppochnervänd sköldpadda! Förutom att den fräste två spår samtidigt, på precis rätt avstånd och på precis rätt djup hade den även en bra anslutning till dammsugare så det blev minimalt med damm.

Vi hyrde en rejäl dammsugare också (vi har en rejäl byggdammsugare sedan tidigare, men den vi hyrde var extra rejäl!) med ett bra filter som skulle ta hand om alla farliga kvarts-partiklar.

Vi hade läst på internet och blivit tillsagda att hela lägenheten kommer bli täckt i damm om vi inte plastar in allt och sedan plastar in allt ytterligare en gång. Men med den här maskinen och en bra dammsugare hade vi nog inte behövt någon plast alls egentligen.

Dosborr
Spårfräs
Här är det borrat. Ledningarna kom ut strax ovanför till höger om det nya hålet.
Här har vi fräst ett spår för flexslang. Till de andra dosorna var det lite längre att fräsa.
Här har vi gjutit in flexslang med Husfix.
Här har elektrikern dragit el och kopplat in vägguttag!
Publicerat den
Kategoriserat som Kök

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.