Kategorier
Kök Måla

Plocka ner takfärgen och upp med ny

När vi började tvätta taket märkte vi att färgen lossnade i stora sjok. Inte så kul. Dåligt att den lossnar, men om den ändå ska loss är det ju trevligt att den går att dra ner i stora bitar.

Tyvärr satt färgen bra på vissa ställen och då var sjoken väldigt små. Vi ägnade nog 2 hela dagar åt att plocka ner färg.

Men när allt var nere var det ett fint underlag att måla på.

Vi tvättade hela taket med målartvätt, lät torka och rollade sedan på vit takfärg.

Resultatet blev över förväntan och vi lät faktiskt bli den andra strykningen.

Liknande inlägg

dorrar-innan

Måla innerdörrar

Äntligen! Dags för innerdörrarna att bli vita!
Det finns många firmor som gör reklam för lackering av skåpsluckor och innerdörrar men det  kostar ca 2000:- per dörr inkl spackling och slipning. De tre dörrarna vi tänkte måla skulle således gå på runt 6000:-
Då plånboken inte är så tjock fick det bli ett görasjälvprojekt. På med slipmasken och upp med humöret!

Så här såg det ut när vi flyttade in. Dessa två plus en dörr till i hallen…

Läs hela: Måla innerdörrar »

Renovera innertaket i betong, få till en snygg skarv och måla

Vi har stött på lite problem i taket. Vi visste från början att vi skulle få en skarv i taket efter att väggen tagits bort. Vi visste också att vi hade olika struktur i de båda rummens tak. I det tidigare sovrummet är det en grov struktur, kanske sprutspacklat och i köket är det ganska jämt. I sovrummet är det en matt yta som lossnar lite om den blir fuktig och man skrapar på den….

Läs hela: Renovera innertaket i betong, få till en snygg skarv och måla »

Skrapa bort plastfärg i köket

På den ena delen av fönsterväggen, den som var i köket innan vi rev väggen, fanns det ett lager plastfärg, en sådan som bildar en hinna av färg och som man kan dra bort i flagor. Lite som när man varit ute för mycket i solen första dagen på solsemestern.
Vi har dålig erfarenhet av sådan färg eftersom den kan släppa under den nya färgen man lägger ovanpå. Så vi bestämde att den ska bort.
Här är…

Läs hela: Skrapa bort plastfärg i köket »

Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev.
Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam…

Läs hela: Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta »

Av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *