Kategorier
Golv Kök

Nytt golv: Kährs Linnea Statue Valnöt

 

Nu blir det nytt golv köket. Vi försökte behålla det gamla men det var svårt då det låg två olika plastlaminatgolv i de båda rummen som vi slagit ihop.

 

Kapsågen är väldigt smidig att ha vid golvläggning. Vi har plastat in den lite för att fånga upp så mycket sågspån som möjligt och slippa få dem i hela rummet.

 

Under golvet har vi lagt en foam för att minska ljudet till grannarna och få ett mjukt golv att gå på. Vi kör 5 mm foam vilket är lite mer än golvet är dimensionerat för, men vi hoppas det fungerar.

Liknande inlägg

Vitt högblankt golv

Dags för golvläggning!
Vi valde ett likadant golv som vi lagt i sovrummet dvs ett vitt och blankt golv från Forbo som dom kallar ocean.

Under golvet har vi lagt 5mm selitac för att grannarna skall få det lite tystare (och för att betonggolvet inte är så jämt och fint).
Det är mycket enkelt att lägga ett sådant här golv. Vi la hela rader som vi sedan ”klickade” i varandra. Får dock säga att vi inte är helt…

Läs hela: Vitt högblankt golv »

Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev.
Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam…

Läs hela: Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta »

Vi har testat Bauhaus Logoclic, ekparkett klickgolv

I helgen drog vi igång renoveringen av det andra rummet i vårt testhus. Golvet som skulle läggas var ett Bauhaus Logoclic ek som kostar runt 300 kr/m2. Rummet är 8 kvadratmeter och helt rektangulärt, nästan helt utan konstiga vinklar och vrår.
Vi lade golvet utan att ta bort den befintliga plastmattan med korkimitation. På plastmattan lade vi en foam på 2 millimeter för att jämna ut ojämnheter och dämpa stegljud. Det gröna på bilden nedan är…

Läs hela: Vi har testat Bauhaus Logoclic, ekparkett klickgolv »

Forbo Ocean vitt högblankt

Nu är golvet inköpt! Det bidde inget trägolv. Rummet hade nog blivit lite för mörkt med så mycket valnöt.
Efter lite övertalning gick Hantverkarklas med på att införskaffa ett, istället svårstädat, högblankt golv som matchar garderobsdörrarna.
Forbos Ocean blev det.
Den dyra glasdörren har nu blivit utbytt till en helt vanlig dörr, inte lika snyggt men affordable!
Lite störande eldragning har åkt in i modellen också. Funderar på om det är värt jobbet att fräsa in kabelskenor i väggen…

Läs hela: Forbo Ocean vitt högblankt »

Av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *