Kategorier
Kök

Rollerspackel på väggarna

Nu är spacklet uppe på väggarna. Vi körde med rollerspackel som man lägger på med roller och sedan drar av med spackelspade.

Liknande inlägg

Spackla med rullspackel

Inför årets renovering hittade Challe ett nytt spackel på K-Rauta. Det stod på en gavel bredvid en sån där reklamvideostolpe. Videon som visades om och om igen visade hur otroligt enkelt det var att bara rulla på spacklet, spackla ut och slipa plant. En glad tysk kvinna rullade på spacklat samtidigt som hon städade hela huset och bakade bullar. Lätt som en plätt!
Jag var skeptisk, men Challe ville prova så vi bestämde oss för att…

Läs hela: Spackla med rullspackel »

Laga takskarv efter riven innervägg

När väggen mellan de båda rummen nu är riven fick vi se takskarven. Den är rak och jämn hela vägen faktiskt, men ganska djup, 13 mm.
Vi frågade i bygghandeln hur vi skulle göra för att sätta igen skarven på bästa sätt och deras förslag var att sätta i gips och sedan fylla igen med något cementbaserat material, tex Husfix som vi använt tidigare.
Så vi köpte 9 mm gips och skar ut remsor och satte upp….

Läs hela: Laga takskarv efter riven innervägg »

Elitis Big Croco som fondvägg

Underarbetet börjar bli klart och det är dags för finliret. I onsdags kom tapeten upp på väggen. Vi har valt en blodröd tapet från den franska tapettillverkaren Elitis. Mönstret är inspirerat av en krokodil och modellen heter Big Croco. I vår förra lägenhet hade vi ett liknande mönster men mycket mindre och mörkt brunt.
För att det mintgröna spacklet inte skall ha en chans att synas om skarvarna mellan tapetvåderna blir för stora har vi grundat…

Läs hela: Elitis Big Croco som fondvägg »

Krokodil på väggen

Då var första sketchen på helheten gjord!
Efter mycket letande och velande har vi bestämt oss för en tapet från franska Élitis att ha som fondvägg. Det blir en rödaktig krokodilmönstrad tapet!

Precis som på bilden hade vi tänkt att hänga högtalarna från taket. Om någon har förslag på hur man enklast gör infästningen för en sådan här upphängning är det bara att skriva till oss. Hade tänkt att dra alla kablar i VP rör fram till…

Läs hela: Krokodil på väggen »

Av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *