Kategorier
Kök

Bilning av väggskarvar

Efter att vi rivit väggen blev det lite rester kvar i skarven där väggen suttit fast. Dessa har vi nu bilat bort.

Vi körde manuellt med bilmejsel och hammare för maximal kontroll. Gick förvånansvärt lätt och skarven blev jämn och fin.

Liknande inlägg

Trall av cumaro på balkongen

Det har blivit november och vi ligger helt klart efter i rapporteringen om hur det gick med balkongtrallen i våras. Så fort den blev klar satte vi oss på balkongen och njöt. Hela sommaren.
För att ni skall komma i fas kommer här länkar till de första fyra inläggen om balkongen:

Lutande balkong
Ritning på nya balkongtrallen
Räta upp lutande balkong med tryckimpregnerade reglar
Vilket trall-virke på balkongen?

Då vet ni alltså att vi slutade rapporteringen efter att vi precis fått…

Läs hela: Trall av cumaro på balkongen »

Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev.
Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam…

Läs hela: Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta »

Öppen karmlösning

På 60-talet ville man kunna stänga om salongen så att servisen inte blev dammig, eller ville man bara inte höra slamrandet från hustrun i köket när man tittade på Hylands Hörna?
När vi flyttade in började vi med att slänga dubbeldörrarna med trasigt glas från källaren. Dörrkarmen har dock suttit kvar och stört oss med sina fula gångjärn utan funktion. Nu när vi gör om både väggar och golv bestämde vi oss för att ta bort…

Läs hela: Öppen karmlösning »

Tömma väggen på el

I dag ska väggen mellan köket och det lilla sovrummet rivas så att vi får ett större kök.
Men innan vi sätter sågen i väggen ville vi ta bort så mycket elledningar som möjligt så att vi undviker avsågade ledningar som vi inte har koll på sedan.
Så igår kartlade vi hur alla ledningar går. Föreningen har precis låtit byta ut all el i byggnaden, även inne i lägenheterna, så all el vi håller på med nu…

Läs hela: Tömma väggen på el »

Av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *