Vardagsrummet är färdigt

Vi var egentligen klara med vardagsrummet redan i september, men när semestern tog slut och det vanliga arbetet började fanns inte tiden att avsluta berättelsen här på bloggen.

Vi har hunnit bo in oss i det nya rummet och vi är nöjda. Mycket av jobbet vi lade ner syns inte över huvudtaget, men det är väl så det skall vara. Det är väl då man vet att man gjort rätt? Framförallt var det taket som vi lade väldigt mycket tid på för att sänka och montera in lampor i. Nu är det så naturligt att man inte tänker på det längre.

Efter ett tag när man vant sig är det istället de små detaljerna som gör skillnaden varje dag. Att vi kan dimma ljuset i hela rummet gör att det inte blir mörkt och trist längst in, att den nya TV:n och förstärkaren kan prata med varandra så man slipper leta efter den andra fjärrkontrollen bara för att höja ljudet och att det inte finns några sladdar som ligger på golvet och samlar damm. Sådana små saker är trevliga.

Det finns naturligtvis även några saker som inte är helt klara. Vi målade väggen som TV:n hänger på ljust grå, men partiet vid TV:n mellan våra ljuspelare lät vi vara vitt, det är vi inte helt nöjda med. Vi funderar på att måla även det partiet i samma gråa, eller någon annan färg. Likaså är ljuspelarna helt vita och känns ofärdiga. Dörren till sovrummet är fortfarande i 60-talsoriginal. Vackert trä, men slitet och passar inte längre med stilen i sovrum och vardagsrum. Vi vet inte om vi skall lackera om den eller köpa ett nytt blad eller kanske helt ny karm.

När julen är över skall vi försöka ta lite efter-bilder som vi kan jämföra med våra för-bilder. Till dess får ni hålla tillgodo med dessa:

tvmobel buffe-vardagsrum-tapet

rod-tapet-vardagsrum-bolia-soffa

forbo-ocean-vitt-hogblankt (1)

Håller du på att renovera och skriver om det? Tipsa gärna oss och andra läsare om ditt projekt i kommentarsrutan.

Vi ber att få önska en riktigt God Jul till alla våra följare!

8 thoughts on “Vardagsrummet är färdigt

 1. Hej!

  Vilket trevligt koncept!!!:D

  Har kikat igenom er blogg och har bl.a. Fastnat för den röda tapeten som ni har satt i vardagsrummet. Får jag fråga var ni har köpt den? Den skulle nämligen passa i vår gillestuga!:)

  Tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning
  Mia

 2. Wow vilket fint resultat! Jag gillar verkligen hur ni hängt era högtalare, och fullkomligt älskar belysningen vid sidan av tv:n. Väldigt snygg tv-bänk också!
  Tack för fin inspiration!

  Vi bor i ett renoveringshus och under taggen Renovering och Mitt hus finns lite renoveringsinspiration hos mig. Välkommen den som vill 🙂

 3. Hej.

  Vilken trevlig blogg ni har! Googlar runt för fullt nu för att hitta inspiration till vårat nybyggda hus, som förövrigt inte är klart utan är igång för fullt. Ni kan kika in på villasolglantan.blogg.se och lämna massa tips om ni vill 🙂

 4. hej

  fantastiakt inspirerande och fint ni har gjort.

  jag tänkte fråga hur du hängde upp högtalarna, skruvade du i högtalarna för att hänga dessa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *