Vitt högblankt golv

Dags för golvläggning!

Vi valde ett likadant golv som vi lagt i sovrummet dvs ett vitt och blankt golv från Forbo som dom kallar ocean.

Under golvet har vi lagt 5mm selitac för att grannarna skall få det lite tystare (och för att betonggolvet inte är så jämt och fint).

Det är mycket enkelt att lägga ett sådant här golv. Vi la hela rader som vi sedan ”klickade” i varandra. Får dock säga att vi inte är helt nöjda med kvaliten denna gången. Vissa av skivorna var inte helt jämna så det uppstod lite glipor här och var. Som tur var hade vi köpt på oss lite för mycket så vi bytte ut de skivor som inte var helt ok.

Hallen blev den nya verkstaden där kap och gersågen sattes upp.

När golvet var färdiglagt upptäckte vi en liiiten flis som gått ur en skiva i mitten av rummet! Det blev till att göra om halva jobbet och byta ut den skivan.

Nu är golvet i alla fall helt klart med socklar och lister. Bilder på detta kommer i ett senare inlägg.

7 kommentarer

 1. Är det inte väääldigt jobbigt att hela tiden vara tokigt försiktig med golvet? Jag menar, det borde ju repas rätt lätt? Borde ju räcka med att man tappar en gaffel för att en skiva ska bli förstörd?

  1. Tjenare!
   Vi la som sagt detta golv i sovrummet för ett år sedan. Det fick bli ”testet” för att se om det skulle gå att ha även i ett vardagsrum. Det blev några bitar över efter golvläggningen och med dessa gjorde vi lite olika tester. Golvet är stenhårt! Det är inte lätt att repa det. Vi har provat att rispa med knivar, nycklar div verktyg men har inte lyckats få till en endaste liten repa. Det är klart att jämför man med ett mer ”kamoflerande” golv så kommer man inte ifrån att detta golv är lite mer ömtåligt då alla eventuella skador syns. Tappar man en hammare så kan det bli det ett märke men så länge man undviker att tappa hårda tunga saker i golvet så är det inga problem!

 2. Hej

  Jag gillar verkligen detta golv och behöver övertyga min sambo att vi ska lägga det i en öppen ytan över kök och vardagsrum (ca70m2). Jag förstår att det är svårt att repa men själv har jag en liten oro hur det är att hålla rent. Syns minsta fläck, hårstrå eller vattendroppen?

  Tack för att ni delar med er.

  Mvh
  Marie

  1. Hejsan Marie!
   Kul att du hittade vår blogg!
   Som du redan läst är golvet väldigt hårt och står emot bra mot repor. När det kommer till att hålla rent blir det en annan femma! Eller rent och rent, dammfria för visst syns dammet på ett helt annat sätt jämfört med tex vanlig parkett. Det är lättstädat men i bruksanvisningen för golvet står det att man ska undvika vatten så jag skulle inte rekommendera att lägga det i ett kök. MEN,..Är du en fena på att städa och inte har något emot att göra det ofta och dessutom kan undvika vatten på golvet så går det säkert bra ändå.

   Mvh Hantverkarchalle

 3. Hmmmm…inte det svar jag hoppats på. 😀 VI har trägolv (ek)idag i vårt kök. Undra varför man inte bör lägga det i kök? Är det pga av att laminatet kan svälla/spricka i kanterna eller att det blir extremt svår att hålla fräscht…. Jag gillar verkligen rent o fint omkring mig men städa är ett ont måste. Det känns inte som daglig städning på 70kvm är något för mig. Oj vad ledsen jag blev nu. Det får väl bli det där mörkgråa stengolvet med mörka fogar min sambo önskar… Jaja, värre saker kan ju hända. Avudsjuk kommer jag iallfall vara på ert golv. Kanske kan jag ha det i andra rum i huset. Tack för ditt svar o ha en fortsatt trevlig helg. /Marie

  1. Hej igen!
   Ja, jag antar att laminatet kan svälla i fogarna, det är ju trots allt gjort av pressad papp inuti! 🙂
   Massivt trä eller sten är nog lämpligast i ett kök. Fast det finns ju ett sätt till om man vill ha ett vitt och blankt golv!
   Vit epoxyplast! Det går till så att man gjuter golvet, ungefär på samma sätt som flytspackling. Då får du ett otroligt hårt golv helt utan skarvar. Detta är inget man gör själv utan överlåter till proffs. Man kan dock inte bo i lägenheten medans golvet härdar så det är ju lite joxiare än ett golv man lägger själv.
   Undersök saken!

   Mvh Hantverkarchalle

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *