Öppen karmlösning

På 60-talet ville man kunna stänga om salongen så att servisen inte blev dammig, eller ville man bara inte höra slamrandet från hustrun i köket när man tittade på Hylands Hörna?

När vi flyttade in började vi med att slänga dubbeldörrarna med trasigt glas från källaren. Dörrkarmen har dock suttit kvar och stört oss med sina fula gångjärn utan funktion. Nu när vi gör om både väggar och golv bestämde vi oss för att ta bort karmen och göra i ordning öppningen.

Vi låter bilderna nedan berätta om hur vi gjort.

En sista strykning med vitt skall på så att färgskiftningen försvinner.

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

2 kommentarer

 1. Hej.

  När ni tog bort karmen och la till maxit lagningsbruk. Vad är det ni sätter på bild nr 6? Det är nått vitt. Är det för att fylla ut djupet eller? Går det fylla på djupet bara med maxit lagningsbruk med sån tjocklek så det blir jämnt med vita karmen?

  Berätta vad ni lägger.

  Med vänlig hälsning, R

  1. Eftersom det är ett utvändigt hörn som vi bygger upp har vi använt Multiflextejp för att förstärka det. Om man bara har gips blir det lätt hack i hörnet när man går in i det med ett bord eller nåt annat hårt.

   Jag har för mig att Maxfix gick att bygga upp till 5 cm så det räckte för vårt behov, men ta reda på bäst material för ditt behov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *