Regla upp innertak för infällda spotlights

Vi vill ha infällda spotlights i vardagsrummet, men det var ingen som tänkte på det på 60-talet när taket gjöts. Eftersom vi inte kan göra hål i betongtaket får vi istället bygga ett nytt tak, under det gamla, och göra hål i det nya. Väldigt mycket jobb för att dölja några lamparmaturer, men vad skall vi annars göra på semestern?

För att taket skall bli stabilt kommer vi att sätta upp ett lager träreglar på tvären och i dessa fästa ett lager reglar på längden. Slutligen fäster vi gipsskivor i de understa reglarna. I skissen nedan kan man se hur gipsskivorna skall hamna och hur reglarna sitter ihop. Hålen för lamporna, 6 stycken Alu Box från hide-a-lite, är också utritade. Ritningen över reglarna är alltså uppochner, de längsgående reglarna sitter underst.

Första lagret reglar är ju redan på plats som ni kanske har läst i ett tidigare inlägg. Nu har vi även fått upp regellager nummer två.

Innan gipsskivorna skruvas på plats skall all el dras, mer om det i nästa inlägg.

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *