Spackla med rullspackel

Inför årets renovering hittade Challe ett nytt spackel på K-Rauta. Det stod på en gavel bredvid en sån där reklamvideostolpe. Videon som visades om och om igen visade hur otroligt enkelt det var att bara rulla på spacklet, spackla ut och slipa plant. En glad tysk kvinna rullade på spacklat samtidigt som hon städade hela huset och bakade bullar. Lätt som en plätt!

Jag var skeptisk, men Challe ville prova så vi bestämde oss för att köpa bara en enda burk och testa på en av väggarna innan vi köpte till alla.

Beckers har gjort spacklet mintgrönt så en fördel med spacklet är att man kan se om mintgrönt hade varit snyggt hemma. Det är det oftast inte.

Bortsett från att spacklet var svindyrt (500 kr för 12 liter), men det är ju allt som har med renovering att göra, så måste jag säga att tyska kvinnan hade helt rätt. Spacklet var mycket lätt att rulla på, som ett tjockt lager färg. Utspackligen var också mycket enklare än traditionellt spackel eftersom det var lösare och kletigare. Jag skulle också säga att spacklet går att jämföras med traditionellt finspackel (det finaste och sista spacklet man lägger på) så det räcker med ett enda lager om man spacklar ut lagret med fin finess som vi.

Sedan torkade spacklet och det var dags att slipa. Även på denna punkt blev de lata hantverkarsjälarna i oss glada. De mintgröna åsarna som skulle bort ramlade av väggen vid första ås-ynen av slipmaskinen.

Välspacklat hörn.

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *