Stereohögtalare till sovrummet, Dali Fazon

Vi har en sjysst liten stereo i sovrummet, men högtalarna till den passar inte längre i det nya somrummet, varken till utseende eller storlek. De är klädda med en annan träsort än den valnöten vi nu har på väggarna. Vi har inte längre något skrivbord i sovrummet så högtalarna har inget att stå på och måste därför upp på väggen. De befintliga högtalarna är alldeles för stora för att hängas upp på väggen. Kanske skulle man kunna ha stativ, men vi vill helst inte ta mer golvyta vid TVn då det redan är en ganska smal gång där. Och synliga sladdar på golvet hade fått oss att stänga, låsa och slänga nyckeln till sovrummet för att aldrig mer gå in där.

Vi behöver alltså ett par nya stereohögtalare att hänga på väggen och vi har letat hela vintern. Eftersom vi inte är några audiofiler har vi ingen lust att lägga tiotusentals kronor på högtalare, framförallt inte till sovrummet där allt de skall användas till är tv-tittande och morgonradio.

Går man till en HiFi-butik får man veta att allt som är någorlunda litet och snyggt låter skräp. Jag kan inte höra någon skillnad, men experterna säger så. På HiFi-klubbens hemsida hittade vi ett par Cerwin-vega som vi tyckte kunde funka. De är inga skönhetsunder, men de är smala, inte så djupa och går att hänga på väggen. Och de kostar knappt överkommliga 2000 kr. Men när vi försökte köpa dem fick vi reda på att andra kunder som sett dem tyckte att de var för stora så HiFi-klubben hade valt att inte ta in dem i butiken. Om detta är en bra eller dålig säljmetod återstår att se.

Nu har vi hittat ett par fina högtalare från Dali. Modellen heter Fazon (länk till Dali Fazon på HiFi-klubben) och har vad vi är ute efter. De går att hänga på väggen, de är bara 12,5 cm djupa och rätt snygga. Priset är en klar nackdel, men vi börjar förstå att vi inte kommer undan billigt med alla våra krav.

Kan du något om högtalare? Tipsa oss gärna om något roligt alternativ.

3 thoughts on “Stereohögtalare till sovrummet, Dali Fazon

    1. …men det är svårt att njuta av sovrumsljudet när det är inkopplat till en avväxling i vardagsrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *