Missade riktvärdet på radon-mätningen med 20 Becquerel

Vi har tidigare skrivit om vår radon-mätning (läs det här) som vi gjorde i höstas. Nu har vi fått svaret på mätningen och det visade sig att vi ligger över riktvärdet på 200 Bq/m3. Vår lägenhet ligger på 220 Bq/m3. Det är alltså inte långt ifrån riktvärdet, men det är ändå på fel sida gränsen.

Det är skönt att veta att det inte är några extrema värden. Enligt föreningen kommer radonet från innerväggarna, precis som vi skrivit om tidigare. Det betyder att det inte är omöjligt att åtgärda problemet. Vi kan tex byta ut väggarna. Det hade varit värre med radon från marken eller i dricksvattnet, två andra vanliga radon-källor.

Den svarta radon-mätar-dosan i taket

2 thoughts on “Missade riktvärdet på radon-mätningen med 20 Becquerel

    1. Jodå, föreningen har nyligen bytt ut alla fönster till en modell med rejäla ventiler. Mätningen genomfördes med normal ventilation så där kan vi tyvärr inte hämta så mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *