Nilfisk Multi 20 tar hand om slipdammet

Vi har en ny kompis som ser till att vi slipper torka av varenda yta i lägenheten efter en slipomgång. Kompisen är en grovdammsugare från Nilfisk som klarar av både slipdamm och vätskor.

När man slipar med en bandslip blir det väldigt mycket och väldigt fint damm. Har man ingen dammsugare flyger dammet runt i lägenheten och sätter sig på allting. En liten fin hinna av gips och färg på allt man för tillfället har i lägenheten. Många verktyg har därför uttag för dammsugare så att man direkt kan suga upp dammet innan det ens spritt sig i luften. En vanlig hushållsdammsugare går att koppla in men den är gjort för lite större partiklar så fläkten i en sådan kommer ge upp efter ett tag (vet vi av erfarenhet).

Det är här grovdammsugaren kommer in i bilden. Trots sitt namn klarar den nämligen av väldigt fina partiklar utan att säcka ihop.

Men den riktigt coola funktionen, som vi råkade upptäcka av en slump (bruksanvisningen är extremt mager), är att dammsugaren har ett eget eluttag som man kan koppla in sin slipmaskin, kapsåg eller annat favoritverktyg i. När man gör det och ställer strömbrytaren i läge 2 fattar dammsugaren att den är en slav till verktyget och startar sig själv helt automatiskt när verktyget drar igång. Så fort man slår på sin slipmaskin och börjar slipa drar alltså Nilfisken igång och börjar suga. När man slipat klart stänger Nilfisken av sig. Mycket bekvämt!

Läs mer om Nilfisk Multi 20 »

Vår fina Nilfisk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *