Renoveringsbloggen

Vi renoverar och inreder en 4:a i Göteborg

Måla, Renovering, Sovrum

El-systemet från 60-talet

Nu när vi gör i ordning sovrummet vill vi fixa till elen också. Vägguttagen här är original från 60-talet och har sett betydligt bättre dagar.

Många av fjädrarna och metallbitarna som skall hålla fast stickproppen saknas så det är rejält glapp när man stoppar i kontakten. Lösning: Byta ut vägguttagen till nya fräscha. I gamla byggnader (som den här) kan man aldrig vara säker på kablarnas färgkoder så vi har mätt upp för att vara på den säkra sidan.

Gammalt vägguttag

Innan det var dags att sätt upp de nya vägguttagen färdigställde vi väggarna. Det blev ett par gånger bredspackling, en grundmålning, lite spackel och slipning igen och en grundmålning till innan sista lagret färg sattes på plats. Resultatet blev grymt bra!

Nytt vägguttag

2 Kommentarer

  1. David

    Om det är orginaluttag, betyder det att ni har ojordat i kök och badrum också?

    • Hantverkarklas

      Jajjamen! Men det finns ett enda jordat vägguttag bakom kylen i köket.

Kommentera

Tema av Anders Norén