Kategorier
Golv Planering Sovrum

Nytt sovrumsförslag med inramade PAX-garderober

Efter ytterligare några kvällar med Google sketchup har första idén fått stiga åt sidan för den andra. Har laddat ner en trialversion av shaderlight. Det blir en helt annan effekt när man kan rendera sina skisser!

Detta har ändrats :

Skjutgarderoben har blivit två st ”vanliga” IKEA PAX-garderober som byggs in i en fanérklädd konstruktion av reglar och spånskivor.

I ramen kommer det att finnas förvaring för småprylar som telefoner och dylikt.

På väggen mitt i mot sängen blir det en inbyggd tv-möbel med plats för hifi-anläggning, böcker och lite annat.

För att inte den fula dörren skall förstöra allt tänkte vi sätta in en skjutdörr. Hittade en ritkigt snygg glasdörr från INR men den kostar 17 000:- så den får vi vänta med.

Men det mest urflippade är väl att vi tänkte låta golvet gå upp på väggarna, ja bilderna får tala för sig själva. Om någon har klätt väggar med golv får ni gärna dela med er av era erfarenheter.

Fönstervy

 

Hörnvy

Liknande inlägg

Inbyggd garderob med skjutdörrar i sovrummet

Direkt när vi får tillgång till lägenheten har vi tänkt att börja renovera sovrummet. Vi vill få klart det innan vi flyttar in så att vi slipper bo i ett bygge. Vi har kvar vår nuvarande lägenhet så att vi kan sova i den medan vi bygger sovrummet.
I det rum som vi tänkt ha som sovrum (det största sovrummet) finns det inga garderober förutom en liten skrubb. Vi vill ha klädförvaringen i sovrummet så vi…

Läs hela: Inbyggd garderob med skjutdörrar i sovrummet »

Gipstak med infällda spotlights

Så där!
Efter ett bra tag (sedan förra sommaren) har renoveringsplanerna åter kommit igång!
I år blir det vardagsrummet som kommer få sig en uppgradering, en rejäl sådan!
Vi har redan fixat nytt gällande tv och ljudsystem. Vår trötta rödflammiga lg-plasma byttes ut till en  lg LED 55 ” och det ännu äldre lågbudgetsystemet från Netonnet (flyttahemifrångrejer) byttes till högtalare från Harman Kardon  och en Yamaha förstärkare.
Grymt med inbyggd Airplay!
LG 55LM660T, Yamaha RX-V473, Harman Kardon HKTS 60
 
Planerna för…

Läs hela: Gipstak med infällda spotlights »

Räta upp lutande balkong med tryckimpregnerade reglar

Nu har vi kastat mattan som låg på balkongen och kvar är bara ett kalt betonggolv. Vi har mätt upp lutningen och börjat tillverka reglar som lutar lika mycket fast åt andra hållet så att summan blir vågrät. Reglarna är tryckimpregnerade för att klara fukt och regn.
På bilden nedan kan man se hur vi har specialsågat reglar och dessutom pallat upp dem med små distanser. Anledningen till att vi sågat av reglarna är att vi…

Läs hela: Räta upp lutande balkong med tryckimpregnerade reglar »

Första idén på sovrummet

Efter lite trixande med Google Sketchup har första idén om sovrummet blivit till en visuell modell.
Tanken är att väggen skall flyttas ut i rummet och bestå av förvaring. Två skåp med hyllor för böcker, en öppen hylla för Apple-produkter och annat nödvändigt samt några lådor för annat bös. Ovanför skåpen byggs högtalare in och täcks av något slags nät eller tyg som smälter in i den övriga konstruktionen.
Själva ”väggen” byggs upp av reglar och mdf-skivor….

Läs hela: Första idén på sovrummet »

1 svar på ”Nytt sovrumsförslag med inramade PAX-garderober”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *