Inbyggd garderob med skjutdörrar i sovrummet

Direkt när vi får tillgång till lägenheten har vi tänkt att börja renovera sovrummet. Vi vill få klart det innan vi flyttar in så att vi slipper bo i ett bygge. Vi har kvar vår nuvarande lägenhet så att vi kan sova i den medan vi bygger sovrummet.

I det rum som vi tänkt ha som sovrum (det största sovrummet) finns det inga garderober förutom en liten skrubb. Vi vill ha klädförvaringen i sovrummet så vi behöver få till en garderob. Men vi vill inte ha en fristående garderob för då utnyttjar man inte hela utrymmet på höjden. Istället vill vi bygga in en garderob med skjutdörrar.

För att bygga en garderob krävs det faktiskt bara en enda vägg på 60 cm som blir en av kortsidorna i garderoben. Baksidan och den andra kortsidan utgörs av de befintliga väggarna. En takskena, en golvskena och två dörrar senare så är det klart.

Den tänkta garderoben med den nybyggda kortsidan samt de två skjutdörrarna i rött.

Har precis hittat ett företag som heter Garderobsspecialisten som verkar väldigt vettiga. Där kan man köpa tak- och golvskena, hjul, hyllplanshållare och galgstång. Allt annat köper man i valfri bygghandel. Väggen bygger man själv med reglar och skivmaterial. Dörrarna ”bygger” man av 10 mm spånskivor som man dekorerar som man vill, antingen med färg eller tapet. Hyllplan och annan inredning bygger och sätter man själv ihop.

Jag tycker att det låter klockrent. Garderobsspecialistens hemsida är full med tydliga instruktioner och tips. De har till och med instruktioner för precis vår tänkta lösning: www.garderobspecialisten.com/gds/Garderob.pdf

Lite allmänna tips om planeringen av en inbyggd garderob finns också: www.garderobspecialisten.com/gds/Planera.pdf

Har du testat Garderobsspecialisten? Eller känner du till någon annan bra leverantör av skjutdörrar eller garderobssystem? Skriv gärna en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *