Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev.

Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam och därefter Bauhaus Logoclic-golv med ekfaner.

Resultatet blev ett väldigt lyft för utseendet och känslan. Som vanligt är listerna kvar att sätta fast. Jag har fått höra att provlister är inköpta för utvärdering så snart kan vi visa det slutliga resultatet.

När vi lade det här golvet hade vi ingen kapsåg så hela golvet är sågat för hand. När man har sågat golv till ett helt rum för hand känner man inget behov av att göra det till ytterligare ett rum. Blåsor i handen och sneda skarvar är bättre att undvika.

Här kommer en före- och efterbild. Visst blev det ett lyft för rummet?

Sovrummet före och efter golvläggningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *