Nordiska Galleriet 1912
  • Fri frakt över 500 kr
  • Prisgaranti
  • Säkra leveranser

Nya produkter från Nordiska Galleriet 1912

Re-Trouvé 565 Chair - Vit
5 100 kr   3 060 kr
Observera att detta är en outletprodukt och därför kan det på detta exemplar förekomma mindre skador och defekter som inte deklarerats i produktbeskrivningen.Re-Trouvé 565 är en stol som fått sin eleganta form och karaktär av designern Patricia Urquiola. Re-Trouvé 565 är en utemöbel och har geometriska former och är tillverkad av vitmålat stål som gör att den enkelt smälter in i naturliga utomhusmiljöer. Stolen är 78 cm hög med en sitthöjd på 45 cm.
Bokstöd Elefant, Ljusblå
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Elefant. Elefant finns i tre färger, som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Cicci Mus
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Mus. Mus finns som bokstöd eller brevpress, Mini Mus Gino. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Fransk bulldog, Vit
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Fransk bulldog. Fransk bulldog finns i svart eller vitt. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Juicy Salif, Silver
699 kr
Juicy Salif är en citruspress från Alessi, formgiven av Philippe Starck. Juicy Salif är idag ikonisk och har varit i produktion sedan år91. Tillverkas i aluminium ett antal färger samt ytbehandlingar.Philippe Starck fick inspiration till citruspressen under en resa till Italiens havskust. De första idéerna skissade han på en servett under ett restaurangbesök. Citruspressen ses som ett av både Alessis och Philippe Starcks mest ikoniska verk. Juicy Salif är funktionell, likväl som den har ett dekorativt och stilrent formspråk.
A Tempo - Bricka till diskställ
279 kr
A Tempo brickan kompletterar diskstället ur samma serie från italienska varumärket Alessi. Brickan är tillverkad i vit termoplast som skyddar diskbänken från vattensamling och matrester. Serien A Tempo är formgiven av den franska formgivaren Pauline Deltour. Brickan är både praktisk och dekorativ på diskbänken. A Tempo-serien har ett stilrent och modernt formspråk som passar i många typer av miljöer.
JM15 Salladsskål, Ø 29 cm
859 kr
JM15 Salladsskål är formgiven av Jasper Morrison för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med en blankpolerad ytbehandling. Skålen förekommer i två olika storlekar att välja mellan. Salladsskålen är simpel och elegant, vilket gör den till en utmärkt inredningsdetalj att pryda det moderna hemmet med.
JM15 Salladsskål, Ø 24 cm
639 kr
JM15 Salladsskål är formgiven av Jasper Morrison för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med en blankpolerad ytbehandling. Skålen förekommer i två olika storlekar att välja mellan. Salladsskålen är simpel och elegant, vilket gör den till en utmärkt inredningsdetalj att pryda det moderna hemmet med.
Pescher Justerbart Grytunderlägg
699 kr
Pescher är ett grytunderlägg formgivet av Donato D’Urbino och Paolo Lomazzi för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med högglanspolerad ytbehandling. Tack vare smart design, går Pescher enkelt att justera storleken på. Pescher är ett både smart, lekfullt och elegant underlägg som är fint att ställa fram på bordet. Sambandet mellan unik och simpel design gör att den passar utmärkt i de flesta moderna hem.
Colombina - Tefat, 18,2 cm, Svart
169 kr
Colombina Tefat är formgivet av Doriana och Massimilliano Fuksas för italienska varumärket Alessi. Tefatet är tillverkat i porslin och är en del av Colombina Collection. Colombina Tefat finns i ett flertal färger och förekommer i storlekarna small och large.Tefatet kan med fördel kombineras med de andra produkterna i serien. Colombina har ett elegant formspråk som passar bra i många typer av miljöer. Colombina gör sig bra till festligare tillfällen likväl som vardagsservering.
Eat.It Spaghettislev
269 kr
Eat.It Spaghettislev är formgiven av Wiel Arets för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med en spegelpolerad ytbehandling. Spaghettisleven är en del av Eat.It-kollektionen. Återkommande genom hela serien är det simpla men eleganta formspråket. Den minimalistiska designen gör att besticken kan likväl användas i vardagligt syfte som vid finare middagsbjudningar. Spaghettisleven är en liten men tillförande detalj i det moderna köket.
SG68 Brödrost
2 599 kr
SG68 är en brödrost formgiven av Stefano Giovannoni för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål men en spegelpolerad ytbehandling, med vita detaljer i plast. Ställ in hur länge du önskar rosta med ett litet handtag på sidan. När brödrosten är igång, lyser en röd knapp som enkelt avbryter rosttiden. Precis som SG68 demonstrerar, lyckas Giovannoni väcka enkla köksredskap till liv med ett elegant formspråk. Den stilrena brödrosten är en vacker detalj i ditt kök.
CA72 Vinkylare
1 749 kr
CA72 är en klassisk vinkylare från italienska varumärket Alessi, formgiven av Carlo Alessi. Vinkylaren är med sina mjuka former väldigt stilren. Två runda handtag att bära i underlättar förflyttning och är likväl dekorativa. CA72 är tillverkad i rostfritt stål, med en spegelblank polerad yta. Vinkylaren rymmer flera mindre flaskor eller en stor och är även vacker som dekoration när den inte används. Designen är avskalad och klassisk vilket gör att den smälter in i många miljöer.
Fior D'Olio Oljekaraff
429 kr
Flor D’Olio Oljekaraff är en hällpip formgiven av Marta Sansoni för italienska Alessi. Tillverkad i rostfritt stål med högpolerad yta samt termoplastiskt harts. Formad som en halv oliv. Den lilla pipen placeras på olivoljans flaskmynning för att kontrollera mängden samt minimera spill. Flor D’olio är funktionell samtidigt som den pryder flaskan den placeras på. Utmärkt att ställa fram vid dukningar som en elegant och lekfull detalj som dessutom är praktisk.
Juicy Salif, Vit
699 kr
Juicy Salif är en citruspress från Alessi, formgiven av Philippe Starck. Juicy Salif är idag ikonisk och har varit i produktion sedan år91. Tillverkas i aluminium ett antal färger samt ytbehandlingar.Philippe Starck fick inspiration till citruspressen under en resa till Italiens havskust. De första idéerna skissade han på en servett under ett restaurangbesök. Citruspressen ses som ett av både Alessis och Philippe Starcks mest ikoniska verk. Juicy Salif är funktionell, likväl som den har ett dekorativt och stilrent formspråk.
9091 Vattenkittel, Ej induktionskompatibel
2 369 kr
9091 är en vattenkittel formgiven av Richars Sapper år83 för italienska Alessi. Kitteln tillverkas i rostfritt stål och har högglansig polerad yta. Mynningen är gjord i mässing och det greppvänliga handtaget består av svart plast. När vattnet kokar och ångan stiger uppstår en kort och behaglig melodi. Sappers tanke var att undvika det högljudda visselljudet som är den typiska signalen för de flesta pipkittlar. 9091 finns även i en modell som passar för induktionshäll.
Oliette Flaskhållare för olivolja, Vit
469 kr
Oliette är en flaskhållare formgiven av Marta Sansoni för italienska Alessi. Hållaren tillverkas i stål med ett antal ytbehandlingar samt färger att välja mellan.Grundtanken bakom Sansonis design är att skapa en hållare för olivflaskor. Designen efterliknar en skara olivgrenar som omringar flaskan. Det är en stilren formgivning som även förhindrar oljan från att lämna fläckar efter sig. Oliette omfamnar flaskorna som omvandlas till eleganta och unika detaljer i köket.
hot.it Vattenkokare, 0,8L, Vit
1 129 kr
Hot.It är en vattenkokare formgiven av Wiel Arets för italienska Alessi. Vattenkokaren tillverkas i rostfritt stål med en blankpolerad yta. Insida, handtag samt locket förekommer i termoplastiskt harts. Hot.it finns i ett flertal storlekar samt färger att välja mellan.Arets subtila användning av stål i sin design har lett till detta sofistikerade resultat. Det simpla formspråket är funktionellt likväl elegant och fungerar utmärkt både i hemmet och offentliga miljöer.
hot.it Vattenkokare, 1,4L, Vit
1 239 kr
Hot.It är en vattenkokare formgiven av Wiel Arets för italienska Alessi. Vattenkokaren tillverkas i rostfritt stål med en blankpolerad yta. Insida, handtag samt locket förekommer i termoplastiskt harts. Hot.it finns i ett flertal storlekar samt färger att välja mellan.Arets subtila användning av stål i sin design har lett till detta sofistikerade resultat. Det simpla formspråket är funktionellt likväl elegant och fungerar utmärkt både i hemmet och offentliga miljöer.
Dot 50 Knopp & Krok, Krom
349 kr
Malin Bäccman och Fia Berglund har designat knoppen Dot 50. Bäccman & Berglund är kända världen över för sina unika beslag som i detta fall går lika bra att använda som krok på väggen då ett par galgar enkelt kan hängas på den. Dot 50 är störst i serien och blir en elegant knopp på köksluckor, skåp och lådor eller varför inte på kyl och frys.Dot finns i flera storlekar och varianter med olika ytbehandlingar. Skruv och skruvstift medföljer för att du enkelt ska kunna montera din Dot 50 på en lucka.
Dot 50 Knopp & Krok, Polerad koppar
399 kr
Malin Bäccman och Fia Berglund har designat knoppen Dot 50. Bäccman & Berglund är kända världen över för sina unika beslag som i detta fall går lika bra att använda som krok på väggen då ett par galgar enkelt kan hängas på den. Dot 50 är störst i serien och blir en elegant knopp på köksluckor, skåp och lådor eller varför inte på kyl och frys.Dot finns i flera storlekar och varianter med olika ytbehandlingar. Skruv och skruvstift medföljer för att du enkelt ska kunna montera din Dot 50 på en lucka.
Dot 50 Knopp & Krok, Borstad koppar
399 kr
Malin Bäccman och Fia Berglund har designat knoppen Dot 50. Bäccman & Berglund är kända världen över för sina unika beslag som i detta fall går lika bra att använda som krok på väggen då ett par galgar enkelt kan hängas på den. Dot 50 är störst i serien och blir en elegant knopp på köksluckor, skåp och lådor eller varför inte på kyl och frys.Dot finns i flera storlekar och varianter med olika ytbehandlingar. Skruv och skruvstift medföljer för att du enkelt ska kunna montera din Dot 50 på en lucka.
Dot 30 Knopp & Krok, Polerad mässing
189 kr
Knoppen Dot 30 har designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. År 2008 grundades Bäccman & Berglund Sweden och idag säljs deras beslag över hela världen. Dot 30 är den mellersta av tre storlekar i serien. Med sin släta yta och praktiska storlek passar den bra på de flesta skåp och lådor men kan även sättas direkt på väggen och användas som krok.Dot finns i flera storlekar och varianter som gör att du enkelt kan välja en eller flera att kombinera. Skruv för att fästa på lucka samt skruvstift för att sätta på vägg medföljer.
Dot 30 Knopp & Krok, Borstad mässing
189 kr
Knoppen Dot 30 har designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. År 2008 grundades Bäccman & Berglund Sweden och idag säljs deras beslag över hela världen. Dot 30 är den mellersta av tre storlekar i serien. Med sin släta yta och praktiska storlek passar den bra på de flesta skåp och lådor men kan även sättas direkt på väggen och användas som krok.Dot finns i flera storlekar och varianter som gör att du enkelt kan välja en eller flera att kombinera. Skruv för att fästa på lucka samt skruvstift för att sätta på vägg medföljer.
Dot 30 Knopp & Krok, Krom
249 kr
Knoppen Dot 30 har designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. År 2008 grundades Bäccman & Berglund Sweden och idag säljs deras beslag över hela världen. Dot 30 är den mellersta av tre storlekar i serien. Med sin släta yta och praktiska storlek passar den bra på de flesta skåp och lådor men kan även sättas direkt på väggen och användas som krok.Dot finns i flera storlekar och varianter som gör att du enkelt kan välja en eller flera att kombinera. Skruv för att fästa på lucka samt skruvstift för att sätta på vägg medföljer.
Dot 30 Knopp & Krok, Polerad koppar
219 kr
Knoppen Dot 30 har designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. År 2008 grundades Bäccman & Berglund Sweden och idag säljs deras beslag över hela världen. Dot 30 är den mellersta av tre storlekar i serien. Med sin släta yta och praktiska storlek passar den bra på de flesta skåp och lådor men kan även sättas direkt på väggen och användas som krok.Dot finns i flera storlekar och varianter som gör att du enkelt kan välja en eller flera att kombinera. Skruv för att fästa på lucka samt skruvstift för att sätta på vägg medföljer.
Dot 30 Knopp & Krok, Borstad koppar
219 kr
Knoppen Dot 30 har designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. År 2008 grundades Bäccman & Berglund Sweden och idag säljs deras beslag över hela världen. Dot 30 är den mellersta av tre storlekar i serien. Med sin släta yta och praktiska storlek passar den bra på de flesta skåp och lådor men kan även sättas direkt på väggen och användas som krok.Dot finns i flera storlekar och varianter som gör att du enkelt kan välja en eller flera att kombinera. Skruv för att fästa på lucka samt skruvstift för att sätta på vägg medföljer.
Dot 18 Knopp & Krok, Polerad mässing
149 kr
Den minsta knoppen av tre i serien är Dot 18 som designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. Dot 18 har en slät struktur och kan enkelt kombineras med andra varianter från samma serie. Knoppen passar både skåp och lådor men kan även användas som krok direkt på väggen.Dot finns i flera olika varianter och skruv för lucka samt skruvstift för vägg medföljer.
Dot 18 Knopp & Krok, Borstad mässing
149 kr
Den minsta knoppen av tre i serien är Dot 18 som designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. Dot 18 har en slät struktur och kan enkelt kombineras med andra varianter från samma serie. Knoppen passar både skåp och lådor men kan även användas som krok direkt på väggen.Dot finns i flera olika varianter och skruv för lucka samt skruvstift för vägg medföljer.
Dot 18 Knopp & Krok, Krom
189 kr
Den minsta knoppen av tre i serien är Dot 18 som designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. Dot 18 har en slät struktur och kan enkelt kombineras med andra varianter från samma serie. Knoppen passar både skåp och lådor men kan även användas som krok direkt på väggen.Dot finns i flera olika varianter och skruv för lucka samt skruvstift för vägg medföljer.
Dot 18 Knopp & Krok, Polerad koppar
199 kr
Den minsta knoppen av tre i serien är Dot 18 som designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. Dot 18 har en slät struktur och kan enkelt kombineras med andra varianter från samma serie. Knoppen passar både skåp och lådor men kan även användas som krok direkt på väggen.Dot finns i flera olika varianter och skruv för lucka samt skruvstift för vägg medföljer.
Dot 18 Knopp & Krok, Borstad koppar
199 kr
Den minsta knoppen av tre i serien är Dot 18 som designats av Malin Bäccman och Fia Berglund. Dot 18 har en slät struktur och kan enkelt kombineras med andra varianter från samma serie. Knoppen passar både skåp och lådor men kan även användas som krok direkt på väggen.Dot finns i flera olika varianter och skruv för lucka samt skruvstift för vägg medföljer.
Dot 50 Knopp & Krok, Polerad mässing
299 kr
Malin Bäccman och Fia Berglund har designat knoppen Dot 50. Bäccman & Berglund är kända världen över för sina unika beslag som i detta fall går lika bra att använda som krok på väggen då ett par galgar enkelt kan hängas på den. Dot 50 är störst i serien och blir en elegant knopp på köksluckor, skåp och lådor eller varför inte på kyl och frys.Dot finns i flera storlekar och varianter med olika ytbehandlingar. Skruv och skruvstift medföljer för att du enkelt ska kunna montera din Dot 50 på en lucka.
Dot 50 Knopp & Krok, Borstad mässing
299 kr
Malin Bäccman och Fia Berglund har designat knoppen Dot 50. Bäccman & Berglund är kända världen över för sina unika beslag som i detta fall går lika bra att använda som krok på väggen då ett par galgar enkelt kan hängas på den. Dot 50 är störst i serien och blir en elegant knopp på köksluckor, skåp och lådor eller varför inte på kyl och frys.Dot finns i flera storlekar och varianter med olika ytbehandlingar. Skruv och skruvstift medföljer för att du enkelt ska kunna montera din Dot 50 på en lucka.
Narciso Spegel på hjul
8 713 kr
Narciso är en golvspegel formgiven av Enrico Franzolini för italienska De Padova år87/1997. Spegeln är infattad i en tunn stålram pulverlackerad i en aluminiumgråfärg och står på en ljusgrå ställning med tre industrihjul. Två av hjulen är fixerade och ett är roterbart. På spegeln sitter ett förkromat handtag vilket gör det smidigt att förflytta den. På baksidan finns även fyra krokar som kan användas för att hänga undan kläder och väskor. Narciso är på så vis likväl funktionell som dekorativ i sin formgivning.
Studio Rosso Mirror
6 499 kr
Den cirkulära spegeln från serien Objects är designad av Studio Roso för Fritz Hansen. Spegeln har tillverkats genom en innovativ produktionsprocess där Studio Roso använt en stålplatta i grunden som polerats tills den fått sin reflekterande yta. Varje spegel är därför helt unik i sitt uttryck och står ut som ett konstverk i sig själv.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer som skapades för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar med mera.
Rokumaru, Naturlig Ask
8 015 kr
Rokumaru är en klädhängare designad av Nendo för italienska De Padova år 2008. Hängaren placeras på golvet och består av tre långa träben, fästa i varandra vid toppen där sex stycken pinnar för upphängning sitter. Rokumaru är tillverkad i solid ask och finns i två varianter, blekt naturfärgad eller wengebetsad. Benen avslutas med tre fötter i svart gummi. Hängaren gör sig bra exempelvis i hallen eller sovrummet och den naturnära designen smälter in i många typer av miljöer.
Prêt-À-Porter, Svart
3 975 kr
Prêt-á-porter är en modern klädhängare formgiven år87 för italienska De Padova. Hängaren består av en nätt konstruktion i pulverlackerat stål med två bågar för upphängning. Bågarnas topp är inlindad i naturlig kohud vilket blir en vacker detalj samtidigt som det förhindrar kläderna från att glida av hängaren. Prêt-á-Porter stilrena utformning gör att den blir ett dekorativt inslag till inredningen och den passar bra i exempelvis sovrummet.
All-Time - Tallrik
139 kr
All Time Tallrik tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Tallriken är tillverkad i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Kan med fördel kombineras med de andra produkterna ur All Time-serien från Alessi. Passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
All-Time - Sopptallrik
109 kr
All Time Sopptallrik tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Sopptallriken är tillverkad i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Tallriken kan med fördel kombineras med de andra produkterna ur All Time serien från Alessi. Passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
All-Time - Desserttallrik
79 kr
All Time Desserttallrik tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Desserttallriken är tillverkad i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Desserttallriken kan med fördel kombineras med de andra produkterna serien. All Time passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
All-Time - Tefat
60 kr
All Time Tefat tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Tefatet är tillverkat i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Tefatet passar till tekoppen ur samma serie från Alessi. Gör sig bra till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
All-Time - Espressofat
59 kr
All Time Espressofat tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Espressofatet är tillverkat i porslin och finns i färgen vit. Passar till espressokoppen ur samma serie från Alessi. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. All Time passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
3217 Sjuan - Helklädd, Läder: Kat. 7 - Elegance - Black
31 005 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol med helklädsel. 3217 Sjuan följer samma formspråk som originalet 3107, men har även försetts med bekväma armstöd och ett förkromat höj- och sänkbart underrede med hjul. Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan ett tunnt och elegant skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns med klädsel i textil eller läder i flertalet olika färgval. Skrivbordsstolen 3217 Sjuan passar lika bra i hemmakontoret som på arbetsplatsen.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
Physix TrioKnit Nr & kulör
8 990 kr
Physix är en kontorsstol formgiven av designern Alberto Meda för schweiziska varumärket Vitra. Physix presenterades på Stockholmsmässan år 2013 och finns i flera utföranden. Physix är även höj- och sänkbar.Kontorsstolen bygger på idén om att skapa en sits som följer kroppen genom att sträcka ett enda textilnät mellan de två sidorna. Med material av högsta kvalitét har Physix designats med ett samspel mellan tre element för att skapa en ny sittupplevelse: en flexibel ramkonstruktion, en elastiskt stickad sits och en stabiliserande mekanism.
EA 119 with armrests, swivel
37 050 kr
EA 119 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. EA 119 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
3117 Sjuan - Helklädd, Läder: Kat. 7 - Elegance - Black
26 892 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol. 3117 Sjuan följer samma design som originalet, 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett stolen sitt tunna och eleganta skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. I denna modell av 3117 Sjuan är skalet helt inklätt vilket ger en extra mjuk och skön sits. Ett brett urval av textilier och läder finns att välja mellan.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3217 Sjuan - Helklädd, Black Kampanj
12 495 kr
Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en av våra favoriter för hemmakontoret till kampanjpris, 3217 Sjuan med armstöd och helklädsel i svart läder. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.Skrivbordsstolen 3217 Sjuan följer samma design som originalet 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul. Sjuan formgavs av Arne Jacobsen år55 och har sedan dess kommit att bli en riktig designikon världen över. Stolen, som till synes består av en hel träskiva, är skapad genom att formpressa nio lager fanér och två lager bomull. Detta har gett Sjuan dess unika och simplistiska form. Tillverkningsprocessen gör stolen lätt och tillåter även att stolsryggen kan svikta något, vilket gör den ergonomisk. I denna modell av 3217 Sjuan är armstöd och skal helt klädda i svart läder. Detta ger extra hög komfort.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika varianter. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3117 Sjuan - Ej klädd, Färgad askfanér, White
10 386 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol. 3117 Sjuan följer samma design som originalet, 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan sitt tunna och eleganta skal som till synes består av ett helt stycke trä, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns i en rad olika träslag och färger, med en färgad, klarlackerad eller fullackerad finish. En färgad yta låter träets naturliga struktur och ådring förbli synlig vilket gör varje stol unik. Med en fullackerad yta är varje stol identisk. De olika färgerna och träslagen kan med fördel kombineras. Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3117 Sjuan - Ej klädd, Lönnfanér
11 629 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol. 3117 Sjuan följer samma design som originalet, 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan sitt tunna och eleganta skal som till synes består av ett helt stycke trä, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns i en rad olika träslag och färger, med en färgad, klarlackerad eller fullackerad finish. En färgad yta låter träets naturliga struktur och ådring förbli synlig vilket gör varje stol unik. Med en fullackerad yta är varje stol identisk. De olika färgerna och träslagen kan med fördel kombineras. Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3117 Sjuan - Helklädd, Läder: Kat. 6 - Soft - Black
21 224 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol. 3117 Sjuan följer samma design som originalet, 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul.Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett stolen sitt tunna och eleganta skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. I denna modell av 3117 Sjuan är skalet helt inklätt vilket ger en extra mjuk och skön sits. Ett brett urval av textilier och läder finns att välja mellan.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3117 Sjuan - Helklädd, Black Kampanj
9 995 kr
Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en av våra favoriter för hemmakontoret till kampanjpris, 3117 Sjuan med helklädsel i svart läder. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.Skrivbordsstolen 3117 Sjuan följer samma design som originalet 3107, men benen har här ersatts av ett förkromat höj- och sänkbart underrede på hjul. Sjuan formgavs av Arne Jacobsen år55 och har sedan dess kommit att bli en riktig designikon världen över. Stolen, som till synes består av en hel träskiva, är skapad genom att formpressa nio lager fanér och två lager bomull. Detta har gett Sjuan dess unika och simplistiska form. Tillverkningsprocessen gör stolen lätt och tillåter även att stolsryggen kan svikta något, vilket gör den ergonomisk. I denna modell av 3117 Sjuan är skalet helt inklätt i svart läder som ger en extra mjuk och skön sits.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika varianter. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
3217 Sjuan - Helklädd, Läder: Kat. 7 - Natural - Natural
31 005 kr
Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år55 och kommer här som skrivbordsstol med helklädsel. 3217 Sjuan följer samma formspråk som originalet 3107, men har även försetts med bekväma armstöd och ett förkromat höj- och sänkbart underrede med hjul. Sjuan är baserad på samma innovativa tillverkningsprocess som Jacobsens klassiska stol Myran. Sits och ryggstöd är skapade i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan ett tunnt och elegant skal, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns med klädsel i textil eller läder i flertalet olika färgval. Skrivbordsstolen 3217 Sjuan passar lika bra i hemmakontoret som på arbetsplatsen.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens genom tiderna mest sålda stol och har lanserats i en rad olika utföranden. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör den till en klassiker och storfavorit hos oss.
EA 117, Förkromat, Läder: Kat. L20 - Leather - 72
30 290 kr
EA 117 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. EA 117 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
EA 117 with armrests, swivel
34 690 kr
EA 117 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. EA 117 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
EA 217 with armrests, swivel
37 290 kr
EA 217 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. Stoppning av polyuretanskum. EA 217 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
EA 219 with armrests, swivel
46 450 kr
EA 219 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. Stoppning av polyuretanskum. EA 219 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
Soft Pad Chairs EA 217, Förkromat, Läder: Kat. L20 - Leather - 66
32 290 kr
EA 217 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. Stoppning av polyuretanskum. EA 217 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
EA 119 with armrests, swivel
41 550 kr
EA 119 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år58 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. EA 119 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. EA-stolen anses vara en modern ikon och stolen utvecklades från början av paret Eames för en konstsamlares hem i Columbus, Indiana.
Distansdel till 3107 Sjuan och 3100/3101 Myran, Grå
16 kr
Distansdel som sitter under din 3107 Sjuanstol eller 3100/3101 Myran (passar både den med 3 respektive 4 ben). Distansdelen är till för att skydda stolens konstruktion mellan sitsen och benen, så att inte din stol inte skadas av ojämn viktfördelning. Distansdelen finns i grått och svart.
Möbeltass utan filt till 3107 Sjuan och 3100/3101 Myran
16 kr
Möbeltassarna sitter längst ner på benen (mot golvet) på din 3107 Sjuanstol eller 3100/3101 Myran (passar både den med 3 respektive 4 ben). Möbeltassen är till för att skydda dina golv mot repor. Den finns i två utföranden med eller utan filtbeklädnad. Om dina stolar står direkt på golvet rekommenderas filtbeklädnad.Produkten innehåller en möbeltass.
Täckkåpa för 3107 Sjuan och 3101 Myran (4 ben)
46 kr
Täckkåpa som sätts under din Sjuan-stol eller 4 benta Myran stol.
Möbeltass med filt till 3107 Sjuan och 3100/3101 Myran
16 kr
Möbeltassarna sitter längst ner på benen (mot golvet) på din 3107 Sjuanstol eller 3100/3101 Myran (passar både den med 3 respektive 4 ben). Möbeltassen är till för att skydda dina golv mot repor. Den finns i två utföranden med eller utan filtbeklädnad. Om dina stolar står direkt på golvet rekommenderas filtbeklädnad.Produkten innehåller en möbeltass.
Credenza New Edition, Vitlackad, skiva i Arabescato marmor, Glashyllor
65 000 kr
Florence Knoll Credenza är en skänk i sofistikerad, tidlös design från Knoll som formgavs av Florence Knoll år61. Den har ett stilrent formspråk med raka linjer och rektangulär profil. Skänken är tillverkad av ekfanér och inrymmer generöst med förvaring, tillgänglig i flera olika konfigurationer samt ytbehandlingar. Underredet är gjort av stål. Skänkens ovansida täcks av en skiva som finns i marmor eller trä där ett urval av färger finns att välja mellan.Florence Knoll Credenza har genom åren kommit att bli en modern designklassiker som med den sin stilrena och anpassningsbara design passar i såväl vardagsrum som hall eller sovrum.
CH825 Sideboard, Oljad Valnöt, Ben i Rostfritt stål
80 711 kr
För att fira Hans J. Wegners 100-åriga födelsedag lanserade Carl Hansen & Søn CH825, också känd som Credenza från år58 på nytt. Credenza tillverkades tidigare i rosenträ och tik, idag görs den istället i oljad valnöt alternativt ek. Benen kommer i matchande träslag eller i rostfritt stål. Byrån ser simpel ut men är avancerad i sin design, med dubbla dörrar på skenor och en insida med stor valmöjlighet med anpassningsbara hyllor och utdragbara lådor.
Nelson Bench, Bredd 183,7 cm
9 750 kr
Nelson Bench är en bänk formgiven år64 av designern George Nelson för schweiziska varumärket Vitra. Nelson finns i två storlekar och tillverkas i ask med antingen naturlig eller svartlackerad finish. Bänken har flera användningsområden, bland annat kan den användas som sittbänk, soffbord eller nyttjas som förvaring. Bänken anses vara en modern klassiker som med sina rena linjer reflekterar George Nelsons bakgrund som arkitekt. Nelson var ute efter att skapa ”ärlig” design med design som visuella ställningstaganden.
Spokes 2 Pendellampa, Vit, Ej dimbar LED-lampa, Kabel0 cm
9 500 kr
Spokes 2 är en lampa som fått sitt namn från de smala ekrarna från ett cykelhjul. Inspirationen till designen kommer från bland annat fågelburar och detta återspeglas i den mängd stålvajrar som skapar lampans rundade form. Designerstudion García Cumini Associati ska även ha haft de klassiska japanska papperslanternorna i tankarna när de tog fram den här pendeln för Foscarini. Den går att få i vitt eller guld, och kommer med eller utan dimmerfuntion. Du kan också välja en modell med extra lång kabel för de rum som kräver det.I serien Spokes ingår ett antal pendellampor med samma design, men i olika storlekar och former. De ger ett vackert ljus med dekorativt mönster tack vare de smala ekrarna och det diffusa och direkta nedåtriktade ljuset.
Rituals 1 - Vägglampa
4 237 kr
Rituals 1 vägglampa är designad av duon Ludovica och Roberto Palomba för det italienska belysningsföretaget Foscarini. Formgivarna har tagit fram en nytolkning av den orientaliska rislampan, men som här skapats i handblåst glas enligt venetianska traditioner. Den ger ett mjukt och diffust ljus genom det vita, frostade opalglaset och den går både att hänga uppåt och nedåt.I Rituals serien ingår två stycken vägglampor i olika form och storlek, där Rituals 1 är den större modellen och Rituals 3 är den mindre.
Rituals XL - Pendellampa, Ej dimbar sockel E27, Kabel0 cm
5 605 kr
Rituals XL är den största pendellampan i serien skapad av designerparet Ludovica och Roberto Palomba för Foscarini. Dess stora, rundade form ger ett harmoniskt och diffust ljus i rummet den placeras i. Lampan är gjord i frostat glas och går att få som ej dimbar eller med inbyggd LED-dimmer. Välj modellen med extra lång kabel för de rum som kräver detta.Tanken bakom designen kommer från de klassiska orientaliska rislamporna. Glaset är handblåst enligt venetianska traditioner.
Zeppelin 1
34 100 kr
Zeppelin är en unik taklampa som utmanar den klassiska kandelabern, formgiven av Marcel Wanders och tillverkas av italienska Flos. Den inre stålstrukturen är täckt med ett tunt lager av hartsliknande material som får lampan att likna en svävande kokong. Takkronans struktur syns igenom när lampan tänds. Längst ner i centrum på lampan är en mångfasetterad kula monterad för att ge en gnistrande effekt. Zeppelin är en mycket effektfull armatur som passar bäst i ett hem med lite extra takhöjd och rymd.
Spokes 2 Pendellampa, Vit, Dimbar LED-lampa, Kabel0 cm
10 165 kr
Spokes 2 är en lampa som fått sitt namn från de smala ekrarna från ett cykelhjul. Inspirationen till designen kommer från bland annat fågelburar och detta återspeglas i den mängd stålvajrar som skapar lampans rundade form. Designerstudion García Cumini Associati ska även ha haft de klassiska japanska papperslanternorna i tankarna när de tog fram den här pendeln för Foscarini. Den går att få i vitt eller guld, och kommer med eller utan dimmerfuntion. Du kan också välja en modell med extra lång kabel för de rum som kräver det.I serien Spokes ingår ett antal pendellampor med samma design, men i olika storlekar och former. De ger ett vackert ljus med dekorativt mönster tack vare de smala ekrarna och det diffusa och direkta nedåtriktade ljuset.
Agnes Swarm 40 Lights, Brushed Brass
513 500 kr
Agnes Swarm är en takkrona med 40 ljuskällor där modulerna är justerade diagonalt mot varann och bildar en symmetri som är unik. Ljuskronan är ett unikt hantverk som tillför en unik elegans till en inredning. Tillverkas i aluminium och glas. Agnes Swarm hänger i vår butik på Nybrogatan 11 i Stockholm och är ett av Lindsey Adelmans unika verk där belysning möter konst.Agnes är en serie kandelabrar och lampor formgivna av Lindsey Adelman för amerikanska Roll & Hill. Adelman tog inspiration till serien från den fiktiva hjältinnan Agnes, som under 1849 års guldrush arbetade i de kaliforniska gruvorna. Något som ansetts vara världens farligaste jobb. På en så obekväm, riskabel arbetsplats behövs flexibla ljuskällor och därav kom lampan Agnes till världen.
Akari 1A
2 550 kr
Akari 1A är en bordslampa av mindre storlek. Den är utformad i shoji-papper och handtillverkad med ram av stål. Formen är organisk med mjuka kurvor i vitt som skapar kontrast mot tre raka ben i svartmålat stål. Akari är en serie lamparmaturer formgivna av den japansk-amerikanske skulptören, arkitekten och designern Isamu Noguchi år51. Noguchis verk kopplas konstnärligt till abstrakt expressionism och hans formspråk kom att ha ett stort inflytande på50-talets design. Ljusserien Akari skapade Noguchi med inspiration hämtad ur traditionell japansk design. Serien består sammanlagt av över 100 armaturer och innefattar golv-, bords- och taklampor. Samtliga ljusskulpturer av Noguchi är formgivna i shoji-papper som tillverkas av bark från mullbärsträd. Materialet ger en mjuk och stämningsfull ljussättning.
Akari 1AY
2 900 kr
Akari 1AY är en bordslampa av mindre storlek. Den är utformad i vitt shoji-papper och handtillverkad med ram av stål. Formen är organisk med mjuka kurvor som skapar kontrast mot tre raka ben i svartmålat stål. Armaturen är fantasifullt målad med abstrakt mönster i orange vilket ger Akari 1AY en konstnärlig karaktär. Akari är en serie lamparmaturer formgivna av den japansk-amerikanske skulptören, arkitekten och designern Isamu Noguchi år51. Noguchis verk kopplas konstnärligt till abstrakt expressionism och hans formspråk kom att ha ett stort inflytande på50-talets design. Ljusserien Akari skapade Noguchi med inspiration hämtad ur traditionell japansk design. Serien består sammanlagt av över 100 armaturer och innefattar golv-, bords- och taklampor. Samtliga ljusskulpturer av Noguchi är formgivna i shoji-papper som tillverkas av bark från mullbärsträd. Materialet ger en mjuk och stämningsfull ljussättning.
Gregg - Bordslampa, Liten, Med dimmer
1 976 kr
Gregg bordslampa har en rundad form och är tillverkad i blåst syra-etsat glas vilket ger ett mjukt och behagligt ljus. Foten är gjord i metall. Även om kupan är rund har den en viss ojämn form vilket ger den ett intressant uttryck. Gregg fungerar lika bra på sängbordet i sovrummet som i vardagsrummet. Serien är skapad i uppdrag från Foscarini och paret som står bakom designen är Ludovica och Roberto Palomba.Lampan kommer i storlekarna stor, mellan och liten där varje lampa går att välja med on/off-knapp eller med dimmerfunktion. Detta gör att du kan justera ljusstyrkan precis som du vill ha den.
Copycat, Borstad Aluminium
5 800 kr
Copycat är en bordslampa formgiven år 2015 av Michael Anastassiades för italienska varumärket Flos. Lampan består av två sammansatta klot. Det stora klotet är av handblåst opalglas och försedd med en LED-lampa och den mindre görs i solid aluminium i ett flertal ytbehandlingar och utföranden. Lampan är utrustad med en dimmer.Sfärerna bildar tillsammans ett konstnärligt utseende i fulländad balans mellan varandra. Anastassiades menar att inspirationen bakom lampan låg i att vilja ta efter någon, därmed namnet Copycat.
Mini Glo-Ball T, Utan dimmer
1 230 kr
Som del av den populära Glo-Ball serien, finns även en rad olika mindre modeller vid namn Mini Glo Ball, formgivna av Jasper Morrison. Modellen Mini Glo Ball T är likt de andra modellerna inspirerade av fullmånen i form och i sitt diffusa ljussken. Det som skiljer denna produkt från de andra modellerna är att detta är den minsta bordslampan i kollektionen. Glaskupan är handblåst, etsad i vitt opalglas, formsprutad av polykarbonat och förstärkt med 30 % glasfiber. Finns med eller utan dimmer.Modellen är lika modern och aktuell som på sent90-tal då den formgavs. Inred gärna med andra modeller från samma Glo-Ball serie, då den lätt smälter in i varierande konstellationer.
Glo-Ball T1
5 675 kr
Glo-Ball T är en bordslampa, formgiven av Jasper Morrison för italienska Flos år98. Glaskupan är handblåst och etsad i vitt opalglas, formsprutad av polykarbonat och förstärkt med 30 % glasfiber. Finns även tillgänglig i andra varianter.Lampan ingår i Glo-Ball serien, som alla är inspirerade av fullmånen, både med sina former och mjuka belysning. Modellen är lika modern och aktuell som då den formgavs under sent90-tal. Den kombineras utmärkt med andra modeller i Glo-Ball kollektionen.
Bokstöd Mops
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Mops. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Wooden Doll - Cat
1 190 kr
Wooden Doll Cat är en träskulptur formgiven av designern Alexander Girard år52 och produceras av Vitra. Wooden Doll Cat är gjord av handmålad furu och föreställer en katt i färgerna svart och vit, förutom ögonen som är gula. Katten är en fin inredningsdetalj i vilket hem som helst och finns även i en större storlek. Dessa två fungerar lika väl på egen hand som i kombination till varandra. Girard formgav ursprungligen ett stort antal olika träskulpturer, ingen den andra lik, för sitt hem i Santa Fe. Inspirationen kom från Girards stora personliga samling av etnisk konst.
Wooden Doll - Dog
1 190 kr
Wooden Doll Dog är en träskulptur formgiven av designern Alexander Girard år52 och producerad av Vitra. Wooden Doll Dog är gjord av handmålad furu och föreställer en stående hund i färgerna svart och vit, förutom tungan som är rosa. Hunden är en fin inredningsdetalj i vilket hem som helst och finns även i en större storlek. Dessa två fungerar lika väl på egen hand som i kombination till varandra.Girard formgav ursprungligen ett stort antal olika träskulpturer, ingen den andra lik, för sitt hem i Santa Fe. Inspirationen kom från Girards stora personliga samling av etnisk konst.
Bokstöd Kaskelot Jojo
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Kaskelot Jojo. Flodhäst finns som bokstöd eller brevpress, Baby Kaskelot Jojo. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Tax Ella
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Tax Ella. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Constella Liten (5 ljus), Mässing
1 100 kr
Constella är en elegant ljusstake för värmeljus, formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken finns i aluminium eller mässing, båda med glansig yta. Finns även i två storlekar, denna mindre med plats för fem ljus, alternativt en större för tio ljus.Constella är en flexibel ljusstake som lätt kan formas till önskat uttryck, helt rak med ljusen på rad, sicksack eller i en cirkel. Passar utmärkt på matbordet för en vacker dukning, eller som stämningsfull belysning på soffbordet. Eva Schildt har även designat den populära Äng-vasen som med fördel kan kombineras med Constella.
Nattlight Ljusstake Mässing - Mellan
998 kr
Ljusstaken Nattlight formgavs av designern Richard Hutten för svenska Skultuna år 2011. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta, höga ljusstake i mässing. Nattlight finns med polerad eller försilvrad yta samt i tre höjder. Dessa kan med fördel kombineras i olika arrangemang. Nattlights stilrena design passar utmärkt tillsammas med flera av Skultunas fina mässingsföremål. En omtyckt present vid födelsedagar och högtider.
Nattlight Ljusstake Mässing - Stor
1 198 kr
Ljusstaken Nattlight formgavs av designern Richard Hutten för svenska Skultuna år 2011. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta, höga ljusstake i mässing. Nattlight finns med polerad eller försilvrad yta samt i tre höjder. Dessa kan med fördel kombineras i olika arrangemang. Nattlights stilrena design passar utmärkt tillsammas med flera av Skultunas fina mässingsföremål. En omtyckt present vid födelsedagar och högtider.
Liljan Ljusstake - Mässing
895 kr
Liljan är en elegant och klassisk ljusstake formgiven av Ivar Ålenius Björk. Tillverkad i polerad mässing. Ålenius Björk utformade en serie ljusstakar i mässing för den svenska tillverkaren Ystad-Metall som lades ner år69. Liljan var en av dessa ljusstakar och har kommit att bli en modern designklassiker som har förekommit i många internationella inredningar. I samarbete med Ivar Ålenius Björks anhöriga har Skultuna nu börjat producera Liljan igen. Designad för världsutställningen i New York39.
Fira - Ljuslykta
800 kr
Ljuslyktan Fira är formgiven av Mia Cullin för svenska varumärket Klong. Fira finns även som marschallhållare och adventsljusstake i matchande formspråk. Fira har en stilren bas tillverkad i pulverlackerat mörkgrått stål, samt ljushållare i mässing. Ljuslyktan passar till blockljus eller större värmeljus och har även ett cylinderformat glas som skyddar lågan. Stativet passar till såväl ljuslyktan som marschallhållaren och köps separat.Kollektionens enkla men dekorativa design smälter in i många typer av miljöer. Materialvalen gör att Fira kan användas såväl utomhus som inomhus.
Fira - Advent
950 kr
Fira Advent är formgiven av Mia Cullin för svenska varumärket Klong. Fira finns även som marschallhållare och ljuslykta i matchande formspråk. Fira har en stilren bas tillverkad i pulverlackerat mörkgrått stål, samt ljushållare i mässing. Som namnet avslöjar, passar Fira Advent utmärkt som adventsljusstake eftersom den är gjord för fyra ljus. Delen i mässing går även utmärkt att ta bort om man önskar att använda ljusstaken vid andra tillfällen när julen är över. Ljuslyktan Fira passar till blockljus eller större värmeljus och har även ett cylinderformat glas som skyddar lågan. Stativet passar till såväl ljuslyktan som marschallhållaren och köps separat.Kollektionens enkla men dekorativa design smälter in i många typer av miljöer. Materialvalen gör att Fira kan användas såväl utomhus som inomhus.
Fira - Stativ
400 kr
Fira Stativ är formgiven av Mia Cullin för svenska varumärket Klong. Stativet passar till såväl ljuslyktan som marschallhållaren och köps separat. Fira finns även som ljuslykta, marschallhållare och adventsljusstake i matchande formspråk. Fira Stativ är tillverkat i pulverlackerat mörkgrått stål.Kollektionens enkla men dekorativa design smälter in i många typer av miljöer. Materialvalen gör att Fira kan användas såväl utomhus som inomhus.
Gloria - Mässing, Liten
1 050 kr
Gloria är en ljusstake från Klong, formgiven av den prisbelönta designduon Broberg & Ridderstråle. Ljusstaken består av en rund, nätt bas med plats för ett kronljus och ramas in av en stor gloria. Gloria finns i två storlekar, tillverkad i mässing med polerad alternativt med silverpläterad yta, "Gloria - Silver". När ljuset är tänt, reflekteras lågan i glorian och ger en illusion av att den glöder.Gloria är en modern klassiker och ett stilrent val av ljusstake likväl som prydnad även när den inte är tänd. Den lilla och den stora modellen av Gloria gör sig utmärkt i kombination med varandra. Gloria är en omtyckt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
Gloria - Mässing, Stor
1 250 kr
Gloria är en ljusstake från Klong, formgiven av den prisbelönta designduon Broberg & Ridderstråle. Ljusstaken består av en rund, nätt bas med plats för ett kronljus och ramas in av en stor gloria. Gloria finns i två storlekar, tillverkad i mässing med polerad alternativt med silverpläterad yta, "Gloria - Silver". När ljuset är tänt, reflekteras lågan i glorian och ger en illusion av att den glöder.Gloria är en modern klassiker och ett stilrent val av ljusstake likväl som prydnad även när den inte är tänd. Den lilla och den stora modellen av Gloria gör sig utmärkt i kombination med varandra. Gloria är en omtyckt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
Liljan Ljusstake - Silver
1 295 kr
Liljan är en elegant och klassisk ljusstake formgiven av Ivar Ålenius Björk. Tillverkad i försilvrad mässing. Ålenius Björk utformade en serie ljusstakar i mässing för den svenska tillverkaren Ystad-Metall som lades ner år69. Liljan var en av dessa ljusstakar och har kommit att bli en modern designklassiker som har förekommit i många internationella inredningar. I samarbete med Ivar Ålenius Björks anhöriga har Skultuna nu börjat producera Liljan igen. Designad för världsutställningen i New York39.
Nattlight Ljusstake Silver - Liten
1 498 kr
Ljusstaken Nattlight är formgiven år 2011 av designern Richard Hutten för svenska Skultuna. Tillverkas i polerad eller försilvrad mässing och finns i tre olika höjder. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta ljusstake som är fin att kombinera flera av i olika höjder. Inred även med fördel tillsammans med andra av Skultunas fina mässingsföremål.
Nattlight Ljusstake Silver - Mellan
1 698 kr
Ljusstaken Nattlight är formgiven år 2011 av designern Richard Hutten för svenska Skultuna. Tillverkas i polerad eller försilvrad mässing och finns i tre olika höjder. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta ljusstake som är fin att kombinera flera av i olika höjder. Inred även med fördel tillsammans med andra av Skultunas fina mässingsföremål.
Nattlight Ljusstake Silver - Stor
1 898 kr
Ljusstaken Nattlight är formgiven år 2011 av designern Richard Hutten för svenska Skultuna. Tillverkas i polerad eller försilvrad mässing och finns i tre olika höjder. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta ljusstake som är fin att kombinera flera av i olika höjder. Inred även med fördel tillsammans med andra av Skultunas fina mässingsföremål.
Candlestick - Large
1 699 kr
Mässingsljusstaken Candlestick håller tre ljus och är designad av Jaime Hayon. Tillverkas i solid mässing. Formspråket är inspirerat av en klassisk kammarljusstake och är lika lekfullt elegant som Jaime Hayons möbeldesign. Ljusstaken ser annorlunda ut sedd från olika perspektiv och passar utmärkt i grupparrangemang.Fritz Hansens Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Candlestick - Single #1
649 kr
Candlestick är en ljusstake, designad av Jaime Hayon och tillverkas av solid mässing. Formspråket är inspirerat av en klassisk kammarljusstake och är lekfullt elegant precis som Jaime Hayons möbeldesign. Ljusstaken ser annorlunda ut sedd från olika perspektiv och passar utmärkt i grupparrangemang med de olika varianterna kombinerade.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Candlestick - Single #2
699 kr
Mässingsljusstaken är designad av Jaime Hayon och tillverkas av solid mässing. Formspråket är inspirerat av en klassisk kammarljusstake och är lekfullt elegant precis som Jaime Hayons möbeldesign. Ljusstaken ser annorlunda ut sedd från olika perspektiv och passar utmärkt i grupparrangemang med de olika varianterna kombinerade.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Tea Light
1 199 kr
En mässingsljusstake designad av Jaime Hayon för Fritz Hansen, tillverkad i mässing. Den finns i fyra varianter, två höjder av ljusstaken för ett ljus, en ljusstake för tre ljus samt denna variant för värmeljus med en glaskupa. Formspråket är inspirerat av en klassisk kammarljusstake, men är lekfullt och elegant precis som Jaime Hayons möbeldesign. Ljusstaken ser annorlunda ut sedd från olika perspektiv och passar utmärkt i grupparrangemang med de olika modellerna kombinerade.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Bugia
2 600 kr
Direktöversatt betyder Bugia ljushållare på italienska, men kan även översättas som vit lögn. Bugia är elegant ljusstake som med minsta medel skapar stor effekt. Med cirkelformen i fokus är ljusstaken lekfull och utmanar den klassiska kandelabern som användes innan elektricitetens framkomst.Andrea Trimarchi och Simone Farresin bildar tillsammans designerduon Formafantasma som formgivit den eleganta ljusstaken Bugia för Roll & Hill. Trimarchi och Farresen är kända för att prioritera hållbarhet och behandla alla material med respekt för dess historiska värde. Bugia är inte ett undantag.Tillverkad i stål med ytbehandling av borstad mässing.
Gambalunga, Borstad Mässing
3 770 kr
Gambalunga är en ljusstake som tycks motverka tyngdlagen. Ljusstaken hålls upp av en lång stake i mässing. Produkten speglar väl Formafantasmas vision om form och funktion. Med ett elegant formspråk och nätta form är Gambalunga en modern ljusstake som passar bra i ett modern hem. Kandelabern är designad för amerikanska Roll & Hill. Formafantasma är en designstudio, bestående av Andrea Trimarchi och Simone Farresin som båda delar ett stort intresse för produktutveckling. De två italienarna har sedermera sin bas i Amsterdam.
Spike Ljushållare
698 kr
Spike är en ljuslykta för värmeljus, formgiven år 2016 av Maria Nilsdotter för svenska Skultuna. Ljushållaren är cirkulär och prydd med nitar runt, en modern tolkning på ett klassiskt föremål. Tillverkad i polerad mässing. Spike finns även som blomkruka. Maria Nilsdotter har gjort sig känd för sin kompromisslösa, strama och samtidigt lyxigt punkiga formgivning som står för något helt nytt för Skultuna. Inred med fördel tillsammans med andra av Skultunas klassiska och moderna mässingsföremål.
Patina Oljelampa - Mini Koppar
975 kr
Patina är en oljelampa formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Oljelampan finns i fjorton varianter, där denna modell är den minsta i koppar. De större modellerna kommer med en klassisk fransk brännare medan den här har en mindre. En stilren cylinderformad bas kombineras med ett högt smalt rör i glas som skyddar lågan. För den minsta modellen av Patina finns basen även i mässing samt i grå alternativt svart pulverlackerad yta.I Patina möts funktionen hos en traditionell oljelampa med modern skandinavisk formgivning. Oljelampan blir såväl en stämningsfull ljuskälla som en dekorativ inredningsdetalj.
Patina Oljelampa - Mini Mässing
975 kr
Patina är en oljelampa formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Oljelampan finns i fjorton varianter, där denna minsta modell är den enda mässing. De större modellerna kommer med en klassisk fransk brännare medan den här har en mindre. En stilren cylinderformad bas kombineras med ett högt smalt rör i glas som skyddar lågan. För den minsta modellen av Patina finns basen även i koppar samt i grå alternativt svart pulverlackerad yta.I Patina möts funktionen hos en traditionell oljelampa med modern skandinavisk formgivning. Oljelampan blir såväl en stämningsfull ljuskälla som en dekorativ inredningsdetalj.
Patina Oljelampa - Mini Grå
975 kr
Patina är en oljelampa formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Oljelampan finns i fjorton varianter, där denna modell är den minsta i grå. De större modellerna kommer med en klassisk fransk brännare medan den här har en mindre. En stilren cylinderformad bas kombineras med ett högt smalt rör i glas som skyddar lågan. För den minsta modellen av Patina finns basen även i svart pulverlackerad yta samt i metallerna koppar och mässing.I Patina möts funktionen hos en traditionell oljelampa med modern skandinavisk formgivning. Oljelampan blir såväl en stämningsfull ljuskälla som en dekorativ inredningsdetalj.
Äng Vas - Silver, Stor
1 475 kr
Äng är en rund vas formgiven av Eva Schildt för det svenska varumärket Klong. Särskilt utformad för att skapa vackra blomsterarrangemang där hela blommans skönhet lyfts fram, från krona till stjälk och blad. Äng består av en cylinderformad låg glasvas med ett inre ställ i mässing, format i en mönstrad struktur som stödjer blommorna. Gjord av handblåst glas och handbyggt mässingsställ, varje exemplar är därför unikt. Äng Vas finns utöver denna variant i silver, med ställ i silverpläterad mässing, även i blå, oxiderad mässing, matt mässing, och i svartlackerad mässing. Denna variant finns i att välja i tre storlekar. Äng vasen kommer även i ett rektangulärt utförande som "Äng Vas - Rektangulär".Vasen Äng vann Elle Decoration Swedish Design Awards år 2014. Passar utmärkt som present vid högtider såsom examen, dop eller födelsedagar.
Äng Vas - Silver, Liten
900 kr
Äng är en rund vas formgiven av Eva Schildt för det svenska varumärket Klong. Särskilt utformad för att skapa vackra blomsterarrangemang där hela blommans skönhet lyfts fram, från krona till stjälk och blad. Äng består av en cylinderformad låg glasvas med ett inre ställ i mässing, format i en mönstrad struktur som stödjer blommorna. Gjord av handblåst glas och handbyggt mässingsställ, varje exemplar är därför unikt. Äng Vas finns utöver denna variant i silver, med ställ i silverpläterad mässing, även i blå, oxiderad mässing, matt mässing, och i svartlackerad mässing. Denna variant finns i att välja i tre storlekar. Äng vasen kommer även i ett rektangulärt utförande som "Äng Vas - Rektangulär".Vasen Äng vann Elle Decoration Swedish Design Awards år 2014. Passar utmärkt som present vid högtider såsom examen, dop eller födelsedagar.
Fanny Vas - Svart, Stor
1 250 kr
Fanny är en populär, elegant vas från svenska Klong, formgiven av Ami Katz/3dO. Vasen är tillverkad i utskuren svärtad mässing och har en iögonfallande grafisk design. En cirkulär bas går upp i flera olika höga delar som avslutas med cirkelformade toppar. Topparna är lätt utböjda och agerar stöd för blommorna samtidigt som det ger Fanny en estetiskt tilltalande profil. Detta gör att vasen fungerar lika bra till en ensam snittblomma som till en fyllig blombukett. Fanny finns i två storlekar och även i mässing eller silverpläterad mässing.Fanny vann designpriset Formex Formidable 2012.
Fanny Vas - Mässing, Stor
1 250 kr
Fanny är en populär, elegant vas från svenska Klong, formgiven av Ami Katz/3dO. Vasen är tillverkad i utskuren mässing och har en iögonfallande grafisk design. En cirkulär bas går upp i flera olika höga delar som avslutas med cirkelformade toppar. Topparna är lätt utböjda och agerar stöd för blommorna samtidigt som det ger Fanny en estetiskt tilltalande profil. Detta gör att vasen fungerar lika bra till en ensam snittblomma som till en fyllig blombukett. Fanny finns i två storlekar och även i silverpläterad mässing eller svärtad mässing.Fanny vann designpriset Formex Formidable 2012.
Fanny Vas - Silver, Stor
2 000 kr
Fanny är en populär, elegant vas från svenska Klong, formgiven av Ami Katz/3dO. Vasen är tillverkad i utskuren silverpläterad mässing och har en iögonfallande grafisk design. En cirkulär bas går upp i flera olika höga delar som avslutas med cirkelformade toppar. Topparna är lätt utböjda och agerar stöd för blommorna samtidigt som det ger Fanny en estetiskt tilltalande profil. Detta gör att vasen fungerar lika bra till en ensam snittblomma som till en fyllig blombukett. Fanny finns i två storlekar och även i mässing eller svärtad mässing.Fanny vann designpriset Formex Formidable 2012.
Fanny Vas - Mässing, Liten
1 000 kr
Fanny är en populär, elegant vas från svenska Klong, formgiven av Ami Katz/3dO. Vasen är tillverkad i utskuren mässing och har en iögonfallande grafisk design. En cirkulär bas går upp i flera olika höga delar som avslutas med cirkelformade toppar. Topparna är lätt utböjda och agerar stöd för blommorna samtidigt som det ger Fanny en estetiskt tilltalande profil. Detta gör att vasen fungerar lika bra till en ensam snittblomma som till en fyllig blombukett. Fanny finns i två storlekar och även i silverpläterad mässing eller svärtad mässing.Fanny vann designpriset Formex Formidable 2012.
Fanny Vas - Silver, Liten
1 375 kr
Fanny är en populär, elegant vas från svenska Klong, formgiven av Ami Katz/3dO. Vasen är tillverkad i utskuren silverpläterad mässing och har en iögonfallande grafisk design. En cirkulär bas går upp i flera olika höga delar som avslutas med cirkelformade toppar. Topparna är lätt utböjda och agerar stöd för blommorna samtidigt som det ger Fanny en estetiskt tilltalande profil. Detta gör att vasen fungerar lika bra till en ensam snittblomma som till en fyllig blombukett. Fanny finns i två storlekar och även i mässing eller svärtad mässing.Fanny vann designpriset Formex Formidable 2012.
Via Fondazza Vas - Modell A
1 298 kr
Via Fondazza är en serie eleganta vaser, formgiven av den italienska designern Paolo Dell'Elce för svenska Skultuna år 2014. I serien ingår tre olika vaser, modell A, B samt C, utformade likt flaskor och tillverkade i blankpolerad mässing. Inspirationen kommer från de arketypiska former som finns representerade i stillebenmålningar av den italienska konstnären Giorgio Morandi, vars arbete baserades på en grundlig forskning i balansen mellan form och proportioner. Serien har fått sitt namn Via Fondazza från gatan i Bologna där konstnärens hus och ateljé var belägna.
Via Fondazza Vas - Modell C
1 598 kr
Via Fondazza är en serie eleganta vaser, formgiven av den italienska designern Paolo Dell'Elce för svenska Skultuna år 2014. I serien ingår tre olika vaser, modell A, B samt C, utformade likt flaskor och tillverkade i blankpolerad mässing. Inspirationen kommer från de arketypiska former som finns representerade i stillebenmålningar av den italienska konstnären Giorgio Morandi, vars arbete baserades på en grundlig forskning i balansen mellan form och proportioner. Serien har fått sitt namn Via Fondazza från gatan i Bologna där konstnärens hus och ateljé var belägna.
Skott Vas - Liten
600 kr
Skott är en vas formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Vasen är skapad i en minimalistisk, elegant design, helt av mässing. En cirkulär bas med två rör som går upp likt blomstjälkar, passande för att framhäva enstaka blommor, kvistar eller blad. Skott Liten är den minsta varianten men finns även i två större storlekar. Den minsta gör sig bra på på bord och sidobord och de större vaserna gör sig bra på golv. Mässingen är belagd med ett skyddande transparent lack som bevarar ytan.
High Vase
1 299 kr
Glasvas från Fritz Hansen, designad av Jaime Hayon för serien Objects. Vasen är tillverkad av rökfärgat glas som står på en bas i cederträ där de naturliga ådringarna är synliga. Glaset kan användas med eller utan träbasen vilket gör uttrycket kan varieras. Vasen finns i två modeller, en hög respektive en låg modell som med fördel kan kombineras. Vasen passar även utmärkt tillsammans med brickan STACK i askträ och Jaime Hayons mässingsljusstake.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Vase Ikebana - Large
1 699 kr
Ikebana är en blomvas i Fritz Hansens serie Objects, designad av Jaime Hayon. Namnet kommer från den japanska termen för att göra blommor levande och används för att beskriva konsten i att skapa blomarrangemang. Vasen hyllar blomkonsten Ikebana genom att lyfta fram hela blommans skönhet, från stjälk till kronblomma och är tillverkad av handblåst glas och mässing. Ikebana finns i två storlekar och passar utmärkt tillsammans med brickbordet Tray Table i askträ samt Jaime Hayons mässingsljusstake.
Low Vase
1 199 kr
Mässingsljusstaken är designad av Jaime Hayon och finns i fyra varianter, en för värmeljus, en för tre ljus samt två höjder av ljusstaken för ett ljus. Ljusstaken är tillverkad av solid mässing. Formspråket är inspirerat av en klassisk kammarljusstake och är lekfullt och elegant precis som Jaime Hayons möbeldesign. Ljusstaken ser annorlunda ut sedd från olika perspektiv och passar utmärkt i grupparrangemang med de olika varianterna kombinerade.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Skott Vas - Stor
2 400 kr
Skott är en vas formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Vasen är skapad i en minimalistisk, elegant design, helt av mässing. En cirkulär bas med två rör som går upp likt blomstjälkar, passande för att framhäva enstaka blommor, kvistar eller blad. Skott Stor är den mellersta varianten men finns även i en större alternativt mindre storlek. De två största vaserna gör sig bra på golvet och den minsta på bord och sidobord. Mässingen är belagd med ett skyddande transparent lack som bevarar ytan.
Skott Vas - Mega
4 500 kr
Skott är en vas formgiven av designduon Broberg & Ridderstråle för svenska Klong. Vasen är skapad i en minimalistisk, elegant design, helt av mässing. En cirkulär bas med två rör som går upp likt blomstjälkar, passande för att framhäva enstaka blommor, kvistar eller blad. Skott Mega är den största varianten men finns även i två mindre storlekar. De två största vaserna gör sig bra på golvet och den minsta på bord och sidobord. Mässingen är belagd med ett skyddande transparent lack som bevarar ytan.
Vesper Flora Glasinsats
100 kr
Vesper Flora är en glasinsats från Klong, formgiven av Axel Bjurström. Glasinsatsen tillhör ljusstaken Vesper och är en modern version av den klassiska kammarljusstaken som förvandlas till en vas för snittblommor. Vesper ljusstaken består av en cirkulär bas med en enkel cylinderformad ljushållare med plats för ett kronljus, samt har ett litet cirkulärt handtag. Vesper finns tillverkad i mässing eller aluminium och har en glansig polerad yta.Vesper är det romerska namnet för afton- och morgonstjärnan Venus. En utmärkt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
370 Citrusskål, Ø cm
929 kr
370 Citrusskål är formgiven av Ufficio Tecnico Alessi och produceras av Alessi. Skålen har varit i produktion sedan år52 och tillverkas i rostfritt stål med en högglansig polerad yta. 370 Citrusskål är klassisk i sitt formspråk och passar bra i många typer av miljöer. Gör sig bra på exempelvis köksbordet, likväl som på soffbordet.
Dressed - Sockerskål
699 kr
Dressed Sockerskol är formgiven av Marcel Wanders för italienska Alessi. Skålen tillverkas i porslin med ett tillhörande lock och sked i högblankpolerat rostfritt stål.Den eleganta samt anspråkslösa skålen tillhör Wanders kollektion Dressed. Serien består av köksredskap präglade av Wanders förmåga att omvandla antika former till moderna. Dressed Sockerskål är ett tydligt exempel på detta. Skålen kombineras gärna tillsammans med Dressed Tesked.
Girotondo - Bricka
879 kr
Girotondo Bricka är formgiven av King-Kong för italienska Alessi. Brickan är tillverkad i rostfritt stål med högpolerad ytbehandling. Längst med brickans kant förekommer King-Kongs ikoniska samt återkommande ”Standing Men” som är små, utstansade figurer. Brickan är en utmärkt detalj i det moderna hemmet likväl på offentliga platser. Den lekfulla formgivningen kombineras väl tillsammans med Girotondo Fruktskål.
Colombina - Tefat, 12 cm, Svart
99 kr
Colombina Tefat är formgivet av Doriana och Massimilliano Fuksas för italienska varumärket Alessi. Tefatet är tillverkat i porslin och är en del av Colombina Collection. Colombina Tefat finns i ett flertal färger och förekommer i storlekarna small och large.Tefatet kan med fördel kombineras med de andra produkterna i serien. Colombina har ett elegant formspråk som passar bra i många typer av miljöer. Colombina gör sig bra till festligare tillfällen likväl som vardagsservering.
Tray Stack #5
1 599 kr
Stack är en träbricka designad av Wednesday Architecture för Fritz Hansens kollektion Objects och finns i två modeller. Det är en naturnära träbricka som tillverkats av samma askträ som Fritz Hansens klassiska stolar Myran och Sjuan. Inspirationen bakom Stack är tagen från shakerstil och den passar utmärkt i ett arrangemang tillsammans med någon av vaserna eller mässingsljusstakarna i Objects-kollektionen. Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer som skapades för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Tray Stack #7
1 599 kr
Stack är en träbricka designad av Wednesday Architecture för Fritz Hansens kollektion Objects och finns i två modeller. Det är en naturnära träbricka som tillverkats av samma askträ som Fritz Hansens klassiska stolar Myran och Sjuan. Inspirationen bakom Stack är tagen från shakerstil och den passar utmärkt i ett arrangemang tillsammans med någon av vaserna eller mässingsljusstakarna i Objects-kollektionen. Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer som skapades för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
Pearls - Max 10 - White Pearls
680 kr
White Pearls är ett doftljus med tydligt feminina toner, där jasmin och vit mysk vävs samman till en lätt och blommig arom. White Pearls finns i flera storlekar. Baobabs White Pearls doftljus är handstöpt i en munblåst glasbehållare beströdd med ljusrosa och vita fragment. White Pearls ingår i Baobabs kollektion Pearls som är en hyllning till den värdefulla ädelstenen. Skickliga yrkesmän i Belgien tillverkar varje enskild produkt av de bästa råvarorna vilket gör varje ljus unikt och till ett konstverk i sig.Pärlor har i århundraden representerat renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De har setts som stjärnor födda ur oceanens djup och även gått under namnet ”gudarnas tårar”. Ordet pärla är en metafor för något mycket sällsynt, vackert och beundransvärt.
Pearls - Max 16 - Black Pearls
950 kr
Doften av Black Pearls är en kontrasterande sammansättning av ingefära och svart ros. En blandning som doftar både kraftfullt och subtilt. Black Pearls finns i flera storlekar. Baobabs Black Pearls doftljus är handstöpt i en munblåst svart och vitmarmorerad glasbehållare. Inspirationen är Tahitis svarta pärlor och dess mörka och mystiska skimmer kan variera från silvergrå till antracit.Varje enskild produkt är tillverkade av de bästa råvarorna vilket gör varje ljus unikt och till ett konstverk i sig. Black Pearls ingår i Baobabs kollektion Pearls som är en hyllning till den värdefulla ädelstenen. Ordet pärla är en metafor för något mycket sällsynt, vackert och beundransvärt.
Pearls - Max 16 - White Pearls
950 kr
White Pearls är ett doftljus med tydligt feminina toner, där jasmin och vit mysk vävs samman till en lätt och blommig arom. White Pearls finns i flera storlekar. Baobabs White Pearls doftljus är handstöpt i en munblåst glasbehållare beströdd med ljusrosa och vita fragment. White Pearls ingår i Baobabs kollektion Pearls som är en hyllning till den värdefulla ädelstenen. Skickliga yrkesmän i Belgien tillverkar varje enskild produkt av de bästa råvarorna vilket gör varje ljus unikt och till ett konstverk i sig.Pärlor har i århundraden representerat renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De har setts som stjärnor födda ur oceanens djup och även gått under namnet ”gudarnas tårar”. Ordet pärla är en metafor för något mycket sällsynt, vackert och beundransvärt.
Les Exclusives Max 10 Platinum
750 kr
De kraftfulla dofterna av Platinum är en kombination av mysk och bärnsten berikad av grapefruktextrakt. Tillsammans skapar de en elegant, varm och mustig atmosfär. Platinum finns i flera storlekar. Varje ljus ar handstöpt med munblåsta glasbehållare, vilket gör varje produkt unikt. Den platinafärgade glasbehållaren skapar reflektioner och levande ljusbilder samtidigt som lågan förblir synlig från utsidan.Platinum ingår tillsammans med ljuset Aurum i Baobabs kollektion Les Exclusives. Platinums aromer balanseras väl av motparten Aurum.
Les Exclusives Max 10 Aurum
750 kr
Den feminina doften av Aurum är en harmonisk komposition av ljuvlig jasmin och gudomlig mysk. En subtil blandning som doftar mjukt, milt och lätt. Aurum finns i flera storlekar.Den munblåsta guldfärgade glasbehållaren skapar reflektioner och underbara ljusbilder medan ljuslågan förblir synlig från utsidan. Aurum ingår tillsammans med ljuset Platinum i Baobabs kollektion Les Exclusives. Aurum balanseras väl av motparten Platinums kraftfulla doft.
Les Exclusives - Max 16 - Platinum
1 050 kr
De kraftfulla dofterna av Platinum är en kombination av mysk och bärnsten berikad av grapefruktextrakt. Tillsammans skapar de en elegant, varm och mustig atmosfär. Platinum finns i flera storlekar. Varje ljus ar handstöpt med munblåsta glasbehållare, vilket gör varje produkt unikt. Den platinafärgade glasbehållaren skapar reflektioner och levande ljusbilder samtidigt som lågan förblir synlig från utsidan.Platinum ingår tillsammans med ljuset Aurum i Baobabs kollektion Les Exclusives. Platinums aromer balanseras väl av motparten Aurum.
Les Exclusives - Max 16 - Aurum
1 050 kr
Den feminina doften av Aurum är en harmonisk komposition av ljuvlig jasmin och gudomlig mysk. En subtil blandning som doftar mjukt, milt och lätt. Aurum finns i flera storlekar.Den munblåsta guldfärgade glasbehållaren skapar reflektioner och underbara ljusbilder medan ljuslågan förblir synlig från utsidan. Aurum ingår tillsammans med ljuset Platinum i Baobabs kollektion Les Exclusives. Aurum balanseras väl av motparten Platinums kraftfulla doft.
Gloria - Silver, Liten
1 200 kr
Gloria är en ljusstake från Klong, formgiven av den prisbelönta designduon Broberg & Ridderstråle. Ljusstaken består av en rund, nätt bas med plats för ett kronljus och ramas in av en stor gloria. Gloria finns i två storlekar, tillverkad i mässing med silverpläterad alternativt med polerad yta, "Gloria - Mässing". När ljuset är tänt, reflekteras lågan i glorian och ger en illusion av att den glöder.Gloria är en modern klassiker och ett stilrent val av ljusstake likväl som prydnad även när den inte är tänd. Den lilla och den stora modellen av Gloria gör sig utmärkt i kombination med varandra. Gloria är en omtyckt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
Vesper Ljusstake, Aluminium
525 kr
Vesper är en ljusstake från Klong, formgiven av Axel Bjurström. En modern version av den klassiska kammarljusstaken. Vesper består av en cirkulär bas med en enkel cylinderformad ljushållare med plats för ett kronljus, samt har ett litet cirkulärt handtag. Vesper finns tillverkad i mässing eller aluminium och har en glansig polerad yta. Som tillbehör finns även en kompletterande glasinsats, Vesper Flora, som förvandlar ljusstaken Vesper till en vacker vas.Vesper är det romerska namnet för afton- och morgonstjärnan Venus. En utmärkt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
Vesper Ljusstake, Mässing
725 kr
Vesper är en ljusstake från Klong, formgiven av Axel Bjurström. En modern version av den klassiska kammarljusstaken. Vesper består av en cirkulär bas med en enkel cylinderformad ljushållare med plats för ett kronljus, samt har ett litet cirkulärt handtag. Vesper finns tillverkad i mässing eller aluminium och har en glansig polerad yta. Som tillbehör finns även en kompletterande glasinsats, Vesper Flora, som förvandlar ljusstaken Vesper till en vacker vas.Vesper är det romerska namnet för afton- och morgonstjärnan Venus. En utmärkt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
Constella Stor (10 ljus), Aluminium
1 300 kr
Constella är en elegant ljusstake för värmeljus, formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken finns i aluminium eller mässing, båda med glansig yta. Finns även i två storlekar, denna större med plats för tio ljus, alternativt en mindre för fem ljus.Constella är en flexibel ljusstake som lätt kan formas till önskat uttryck, helt rak med ljusen på rad, sicksack eller i en cirkel. Passar utmärkt på matbordet för en vacker dukning, eller som stämningsfull belysning på soffbordet. Eva Schildt har även designat den populära Äng-vasen som med fördel kan kombineras med Constella.
Constella Stor (10 ljus), Mässing
2 000 kr
Constella är en elegant ljusstake för värmeljus, formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken finns i aluminium eller mässing, båda med glansig yta. Finns även i två storlekar, denna större med plats för tio ljus, alternativt en mindre för fem ljus.Constella är en flexibel ljusstake som lätt kan formas till önskat uttryck, helt rak med ljusen på rad, sicksack eller i en cirkel. Passar utmärkt på matbordet för en vacker dukning, eller som stämningsfull belysning på soffbordet. Eva Schildt har även designat den populära Äng-vasen som med fördel kan kombineras med Constella.
Nattlight Ljusstake Mässing - Liten
898 kr
Ljusstaken Nattlight formgavs av designern Richard Hutten för svenska Skultuna år 2011. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta, höga ljusstake i mässing. Nattlight finns med polerad eller försilvrad yta samt i tre höjder. Dessa kan med fördel kombineras i olika arrangemang. Nattlights stilrena design passar utmärkt tillsammas med flera av Skultunas fina mässingsföremål. En omtyckt present vid födelsedagar och högtider.
Gloria - Silver, Stor
1 500 kr
Gloria är en ljusstake från Klong, formgiven av den prisbelönta designduon Broberg & Ridderstråle. Ljusstaken består av en rund, nätt bas med plats för ett kronljus och ramas in av en stor gloria. Gloria finns i två storlekar, tillverkad i mässing med silverpläterad alternativt med polerad yta, "Gloria - Mässing". När ljuset är tänt, reflekteras lågan i glorian och ger en illusion av att den glöder.Gloria är en modern klassiker och ett stilrent val av ljusstake likväl som prydnad även när den inte är tänd. Den lilla och den stora modellen av Gloria gör sig utmärkt i kombination med varandra. Gloria är en omtyckt present vid högtider såsom dop, examen eller födelsedagar.
All-Time - Skål
99 kr
All Time Skål tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Skålen är tillverkad i vitt porslin. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Skålen kan med fördel kombineras med de andra produkterna ur kollektionen All Time från Alessi. Passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
Glass Family - Rödvinsglas
69 kr
Glass Family Rödvinsglas formgivet av Jasper Morrison åt italienska Alessi. Glaset tillverkas helt i kristallint glas och rymmer 23 centiliter. Rödvinsglaset har en mycket anspråkslös men elegant design som ger en lyxig känsla. Tillskillnad från det klassiska bägarformade vinglaset, så har detta inget skaft. Det stabila samt stilrena glaset är en utmärkt detalj i dukningen på middagar likväl finare bjudningar. I Glass Family-kollektionen ingår även vattenglas och vitvinsglas som har liknande formspråk.
Glass Family - Vitvinsglas
69 kr
Glass Family Vitvinsglas är formgivet av Jasper Morrison åt italienska Alessi. Glaset tillverkas helt i kristallint glas och rymmer 23 centiliter. Vitvinsglaset har en mycket anspråkslös men elegant design som ger en lyxig känsla. Tillskillnad från det klassiska bägarformade vinglaset, har detta glas inget skaft. Det stabila samt stilrena glaset är en utmärkt detalj i dukningen på middagar likväl finare bjudningar. I Glass Family-kollektionen ingår även ett rödvinsglas och ett vattenglas.
Glass Family - Vattenglas
69 kr
Glass Family Vattenglas är formgivet av Jasper Morrison för italienska Alessi. Glaset tillverkas i kristallint glas och rymmer upp till 32 centiliter. Glaset ingår i Glass Family-kollektion tillsammans ett rödvinsglas och ett vitvinsglas med samma formspråk. Morrisons vision bakom serien var att designa anspråkslösa samt simpla glas med fokus på kvalitet. Alla glasen har ett sofistikerat utförande och passar i alla typer av dukningar.
All-Time - Tekopp
99 kr
All Time Tekopp tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Tekoppen är tillverkad i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Passar till tefatet ur samma serie från Alessi. All Time gör sig bra till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
All-Time - Espressokopp
79 kr
All Time Espressokopp tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Espressokoppen är tillverkad iporslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Kan med fördel kombineras med de andra produkterna ur All Time-serien från Alessi. All Time passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
Big Love Sked 6 stycken
354 kr
Big Love Sked är ett set på sex hjärtformade skedar formgivna av Miriam Mirri för italienska Alessi. Tillverkade helt och hållet i rostfritt stål med högpolerad ytbehandling. Mirri ville skapa en stilren samt elegant design som välkomnar lite extra kärlek in i vardagen. Skedarna är en fin detalj i köket som passar både till vardags och vid finare middagsbjudningar.
Santiago - Bestickset 24 delar
1 900 kr
Santiago Bestickset på 24 delar, formgivet av David Chipperfield för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med en spegelblankpolerad yta. Besticken förekommer i set om 24.Chopperfields bestick är präglade av ett simpelt och stilrent formspråk som passar likväl till vardags som till finare middagsbjudningar. Kombineras gärna med Santiago Salladsset som ingår i samma kollektion.
IS01 Risottosked
359 kr
IS01 Risottosked är formgiven av Inga Sempé för italienska Alessi. Tillverkad helt och hållet i rostfritt stål med en högblank yta. Skeden är platt och bred med ett långt handtag med ett mjukt grepp. Tidningen Domus höll en tävling som Sempé vann med sin eleganta design. Skeden har funktionalitet samtidigt som den är stilren. I huvudsak är den framtagen för risotto, men fungerar givetvis utmärkt till andra typer av maträtter.
Tower Köksmått
469 kr
Tower Köksmått är formgivna av Monica Förster för italienska Alessi. De fem köksmåtten tillverkas i porslin med en matt utsida och en blankglaserad insida. De olika måttstorlekarna är ingraverade på utsidan. Tower Köksmått staplas på varandra och skapar ett vackert torn. Förster baserade måttens design på minnet av de vikter man använde på en gammaldags våg. Till skillnad från vikterna är Tower Köksmått ihåliga för att kunna mäta önskade ingredienser. Köksmåtten är även en smakfull inredningsdetalj.
Marli Kapsylöppnare
209 kr
Marli Kapsylöppnare från italienska varumärket Alessi är formgiven av den australienska designern Steven Blaess. Kapsylöppnaren är gjord i rostfritt stål med en spegelpolerad yta. Steven Blaess designade kapsylöppnaren för Alessi år 2004. Marli Bottle Opener lanserades senare år 2005 för Fall-Winter kollektionen. Marli Bottle Opener är formad som två fjärilsvingar och känns igen för sin ergonomiska design och enkla användning. Det klassiska formspråket bidrar till att kapsylöppnaren passar i många typer av miljöer.
Noè - Champagneöppnare
579 kr
Noè Champagneöppnare formgiven av Giulio Iacchetti, från det italienska varumärket Alessi. Öppnaren är tillverkad i rostfritt stål och har en glansig polerad yta. Inspirationen till Noè kommer från formen av en champagneflaska. Noè champagneöppnare klipper av ståltråden och folien som håller korken på plats. Genom att fästa öppnaren på korken och sedan vrida och dra avlägsnas korken snabbt och enkelt från flaskan. I serien Noè finns även ett elegant vinställ från Alessi.
Dressed - Teskedar 4-pack
349 kr
Dressed Teskedar är formgivna av Marcel Wanders för italienska Alessi. Tillverkas i rostfritt stål med en spegelpolerad ytbehandling. Skedarna kommer i set om fyra. De eleganta och anspråkslösa skedarna tillhör Wanders kollektion Dressed. Kollektionen består av köksredskap präglade av Wanders förmåga att omvandla antika former till moderna. Dressed Teskedar är ett tydligt exempel på detta. Skedarna kombineras gärna ihop med Dressed Sockerskål.
MG35 Tesil
329 kr
MG35 Tesil formgiven av Micheal Graves för italienska Alessi. Tillverkas i blankpolerad rostfritt stål samt plast. Toppen besitter en liten röd fågel. En lucka på botten av silen öppnas enkelt och fylls sedan med valfritt te. När teet sedan är klart, lyfts den enkelt upp med hjälp av fågeln. Både luckan och fågeln förekommer i rödfärgad silikon. Den populära vattenkokaren 9093 formspråk la grunden för Graves tesil, som båda två är prydda med fåglar. De kombineras utmärkt med varandra samt ger ett fulländat intryck.
Land's End Grytunderlägg
798 kr
Land's End grytunderlägg formgavs år 2014 av den svenska designstudion Objecthood för Skultuna. Tillverkat i blankpolerad mässing. Underlägget har en vacker design skapad med inspireration av blommönster från 20-talets Art Deco, en stil som kännetecknas av elegans och exklusivitet. Grytunderlägget är stilrent och enkelt att använda, kombinera med fördel tillsammans med andra av Skultunas fina mässingsföremål.
All-Time - Salladsskål
239 kr
All Time Round Salladsskål tillhör serien All Time från italienska varumärket Alessi. Serien formgavs av Guido Venturini år 2012. Salladskålen är tillverkad i porslin och finns i färgen vit. All Time-serien är klassisk och stilren i sitt formspråk och gör sig bra i många typer av miljöer. Salladskålen kan med fördel kombineras med de andra produkterna ur All Time-serien från Alessi. All Time passar till festliga tillfällen likväl som vardagsservering.
Flower Pot - Mässing, Liten
798 kr
Flower Pot är en kruka formgiven år 2012 av Monica Förster för svenska Skultuna. Tillverkas av polerad mässing. Trogen de historiska produktionsmetoderna på Skultuna tog Förster och hennes designstudio fram en serie med krukor tillverkade genom trycksvarvning, en klassisk produktionsmetod som har använts under lång tid i Skultuna och som gör det möjligt att göra stora runda tredimensionella objekt ur plåt. Krukorna lånar sina former från klassiska terrakottakrukor med en liten utbuktning i den övre delen. Skötselråd: Ställ inte krukan på ömtåliga underlag, det kan uppstå fläckar om det finns fukt under krukan (fukt kan även uppstå genom kondens). Använd ett fat undertill om du är osäker. Om du önskar behålla insidan blank så använd en tät innerkruka med fat under. Poleras med milt polermedel.
Flower Pot - Mässing, Mini
698 kr
Flower Pot är en kruka formgiven år 2012 av Monica Förster för svenska Skultuna. Tillverkas av polerad mässing. Trogen de historiska produktionsmetoderna på Skultuna tog Förster och hennes designstudio fram en serie med krukor tillverkade genom trycksvarvning, en klassisk produktionsmetod som har använts under lång tid i Skultuna och som gör det möjligt att göra stora runda tredimensionella objekt ur plåt. Krukorna lånar sina former från klassiska terrakottakrukor med en liten utbuktning i den övre delen. Skötselråd: Ställ inte krukan på ömtåliga underlag, det kan uppstå fläckar om det finns fukt under krukan (fukt kan även uppstå genom kondens). Använd ett fat undertill om du är osäker. Om du önskar behålla insidan blank så använd en tät innerkruka med fat under. Poleras med milt polermedel.
Herb Pot - Mässing
598 kr
Herb Pot är en kruka formgiven år 2012 av Monica Förster för svenska Skultuna. Tillverkas i polerad mässing. Trogen de historiska produktionsmetoderna på Skultuna tog Förster och hennes designstudio fram en serie med krukor tillverkade genom trycksvarvning, en klassisk produktionsmetod som har använts under lång tid i Skultuna och som gör det möjligt att göra stora runda tredimensionella objekt ur plåt. Krukorna lånar sina former från klassiska terrakottakrukor med en liten utbuktning i den övre delen. Herb Pot är en mindre kruka som passar utmärkt för exempelvis örter på köksbänken.Skötselråd: Ställ inte krukan på ömtåliga underlag, det kan uppstå fläckar om det finns fukt under krukan (fukt kan även uppstå genom kondens). Använd ett fat undertill om du är osäker. Om du önskar behålla insidan blank så använd en tät innerkruka med fat under. Polera regelbundet med putsmedel anpassad för polerad mässing.
Pika Plant Jar Coffee
699 kr
Pikaplant - växten du aldrig behöver vattna. Levereras med en Coffea Arabica planta. Pikaplant är ett eget litet växthus med ett eget eko-system.
Spike Blomkruka
1 348 kr
Spike Flower Pot är en blomkruka formgiven av Maria Nilsdotter för svenska Skultuna år 2016. Med Flower Pot har Nilsdotter gjort en modern tolkning på ett klassiskt föremål. Krukan är tillverkad i blankpolerad mässing och har dekorativa nitar runt kanten. Spike finns även som ljushållare för värmeljus.Maria Nilsdotter har gjort sig känd för sin kompromisslösa, strama och samtidigt lyxigt punkiga formgivning som står för något helt nytt för Skultuna. Inred med fördel tillsammans med andra av Skultunas klassiska och moderna mässingsföremål.
Asterisk Clock
2 590 kr
Asterisk Clock påminner om en förstorad asterisk, därav namnet. Klockan är tillverkad lackat trä och har ett högkvalitativt quartz-urverk med vita visare av metall. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Eye Clock
3 590 kr
Eye Clock har formen av ett öga, därav namnet. Klockan är tillverkad i mässing och valnöt och har ett högkvalitativt quartz-urverk med en svartfärgad urtavla. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Night clock
3 490 kr
Vitras Night Clock är ett elegant bordsur tillverkat i mässing och akrylglas. Klockan är ett samlarobjekt och har ett högkvalitativt quartz-urverk med en svartfärgad urtavla. Night Clock är en del av serien Desk Clocks designad av George Nelson mellan år47 och53. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Petal Clock
3 350 kr
Petal Clock har formen av ett kronblad, därav namnet. Klockan är tillverkad i svart trä med mässingsdetaljer och har ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. George Nelsons klockor är ett uppfriskande tillskott till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Spindle clock
3 890 kr
Spindle Clock från Vitra är tillverkad i valnöt med mässingsdetaljer och har ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. George Nelsons klockor är ett uppfriskande tillskott till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Star Clock
3 790 kr
Star Clock från Vitra är stjärnformad, därav namnet. Klockan är tillverkad i krom och mässing och har ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Klockans skulpturala uttryck adderar en modern twist till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Sunflower Clock, Birch
9 790 kr
Sunflower Clock Birch är ett tidlöst väggur som är tillverkat av björk och som är utrustat med eleganta mässingsdetaljer och ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Klockans skulpturala uttryck adderar en modern twist till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Tripod Clock
3 450 kr
Vitras Tripod Clock är ett elegant bordsur tillverkat i mässing och akrylglas. Klockan är ett samlarobjekt och har ett högkvalitativt quartz-urverk med en mässingsfärgad urtavla. Tripod Clock är en del i serien Desk Clocks designad av George Nelson mellan år47 och53. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Turbine Clock
5 050 kr
Turbine Clock från Vitra är ett modernt väggur som är tillverkat av mässing och som är utrustat med eleganta aluminiumdetaljer och ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Klockans skulpturala uttryck adderar en modern twist till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Cone Clock
3 190 kr
Vitras Cone Clock är ett modernt bordsur tillverkat i polyuretan. Klockan är ett samlarobjekt och har ett högkvalitativt quartz-urverk med en svart urtavla. Cone Clock är en del i serien Desk Clocks designad av George Nelson mellan år47 och53. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Sunburst Clock, Black/brass
3 890 kr
Sunburst Clock från Vitra är ett modernt väggur med ett högkvalitativt quartz-urverk som är tillverkat i lackerat trä med en urtavla tillverkad i mässing. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Klockans skulpturala uttryck adderar en modern twist till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Sunflower Clock, Black/brass
9 790 kr
Sunflower Black/Brass är ett tidlöst väggur som är tillverkat av svartlackerat askträ med eleganta mässingsdetaljer och ett högkvalitativt quartz-urverk. Klockan hör till serien Nelson Wall Clocks som designades av George Nelson för Vitra mellan år48 och60. Målet med serien var introducera modern design i amerikanska hem. Alla klockor är tydligt inspirerad av det växande ekonomiska välståndet och den starka framtidstron som genomsyrade USA under femtiotalet. Klockans skulpturala uttryck adderar en modern twist till din heminredning. Till produkten ingår ett 1,5 volts batteri.
Qlocktwo Classic Creator's Edition - Raw Iron, Svenska
17 200 kr
QlockTwo Classic Creators Edition är tillverkad i Tyskland och designad av Biegert & Funk. Det som skiljer QlockTwo från traditionella ur är att tiden visas i ord istället för siffror. Med hjälp av laser har varje bokstav skurits ut för hand i en platta av råstål. Med magnet har man sedan fäst fronten på huvuddelen i vitlackerat trä och LED-lampor lyser upp den aktuella tiden som byts var femte minut.Varje QlockTwo Creators Edition Raw Iron är unik och kan variera mellan att vara djupt svart, blå och antracitgrå. Välj mellan svenska och engelska och köp till en extra kabel för att ge din QlockTwo ett personligt utseende. QlockTwo finns i flera varianter på 20 olika språk och du är välkommen att kontakta oss för fler alternativ.
Qlocktwo Classic - Black Ice Tea, Svenska, Tillbehör Endast standardka
11 500 kr
QlockTwo Classic är en klocka designad av Biegert & Funk för tyska QlockTwo. Det som skiljer QlockTwo från ett traditionellt ur är att tiden visas genom ord som lyses upp via LED-lampor. Huvuddelen är gjord i vitlackerat trä och fronten fästs via magnet och går lätt att byta ut om annat språk eller färg på klockan önskas. Tiden ändras var femte minut och de exakta minuterna där emellan går att urskilja via de fyra små lamporna i hörnen på klockan.QlockTwo Classic Qolor har en front tillverkad i plexiglas som går att välja i flera olika fäger. Klockan kan monteras på väggen eller stå i de medföljande bordsstället. Välj att visa tiden på svenska eller engelska och gör din klocka mer unik genom att välja till en extra kabel i färg.QlockTwo görs även i en större variant samt en mindre som går att använda som väckarklocka. Då QlockTwo totalt tillverkas på 20 olika språk är du välkommen att kontakta oss för fler alternativ.
Gömma - Stor Grön
1 500 kr
Gömma är en förvaringskupa med bricka, formgiven av Mattias Stenberg för svenska Klong. Kupan är tillverkad i lackerat aluminium med detaljer och tillhörande bricka i mässing. Kupan finns i i tre olika varianter, här som den största varianten i grönt.I Gömma kan diverse små saker förvaras på ett praktiskt och elegant sätt i ditt hem. Lika vacker på egen hand som i grupp av kupans olika varianter.
Gömma - Mellan Grå
650 kr
Gömma är en förvaringskupa med bricka, formgiven av Mattias Stenberg för svenska Klong. Kupan är tillverkad i lackerat aluminium med detaljer och tillhörande bricka i mässing. Kupan finns i i tre olika varianter, här som mellan varianten i grå.I Gömma kan diverse små saker förvaras på ett praktiskt och elegant sätt i ditt hem. Lika vacker på egen hand som i grupp av kupans olika varianter.
Juicy Salif Miniatyr
349 kr
Miniatyr av citruspressen Juicy Salif, formgiven av Philippe Starck. Juicy Salif är idag ikonisk och har varit i produktion sedan år91. Tillverkas i aluminium ett antal färger samt ytbehandlingar.Philippe Starck fick inspiration till citruspressen under en resa till Italiens havskust. De första idéerna skissade han på en servett under ett restaurangbesök. Citruspressen ses som ett av både Alessis och Philippe Starcks mest ikoniska verk. Juicy Salif är funktionell, likväl som den har ett dekorativt och stilrent formspråk.
Bokstöd Brunbjörn
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Brunbjörn. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Flodhäst
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Flodhäst. Flodhäst finns som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Giraff
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Giraff. Giraff finns som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Gris
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Gris. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Cicci Uggla
599 kr

Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Cicci Uggla. Cicci Uggla finns som bokstöd eller brevpress, Mini Uggla. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.

Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.

Bokstöd Bäver
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Baby Bäver. Baby Bäver finns både som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra dekorativa djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Pingvin
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Pingvin. Pingvin finns som bokstöd eller brevpress, Baby Pingvin. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Bokstöd Älg
599 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Älg. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Brevpress Mini Uggla
399 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Cicci Uggla. Cicci Uggla finns som bokstöd eller brevpress, Mini Uggla. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Brevpress Baby Flodhäst
399 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Flodhäst. Flodhäst finns som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Brevpress Baby Bäver
399 kr
Varumärket Züny grundades av fyra designers i Kina år 2007 och producerar handgjorda prydnadsdjur såsom denna, Baby Bäver. Baby Bäver finns både som bokstöd eller brevpress. Även en rad andra dekorativa djur finns i samlingen från Züny. Samtliga Züny-djur har tillverkats för hand enligt traditionell kinesisk hantverkarkonst, varje djur är därför unikt. De är gjorda i syntetiskt läder och polyesterfiber samt är fyllda med järnpellets. Djuren har ett stilrent formspråk och utgör en såväl funktionell som dekorativ prydnad för bokhyllor och skrivbord. De kommer förpackade i en tygpåse med exklusiv presentbox.Züny värnar om djur och har därför valt att använda syntetläder istället för äkta läder i sina produkter. Syntetlädret är av hög kvalité och framtaget för att hålla över tid. Notera att Züny-djuren inte är leksaker.
Constella Liten (5 ljus), Aluminium
700 kr
Constella är en elegant ljusstake för värmeljus, formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken finns i aluminium eller mässing, båda med glansig yta. Finns även i två storlekar, denna mindre med plats för fem ljus, alternativt en större för tio ljus.Constella är en flexibel ljusstake som lätt kan formas till önskat uttryck, helt rak med ljusen på rad, sicksack eller i en cirkel. Passar utmärkt på matbordet för en vacker dukning, eller som stämningsfull belysning på soffbordet. Eva Schildt har även designat den populära Äng-vasen som med fördel kan kombineras med Constella.
Flap 2-sits, Bredd: 220 cm, Tyg: Kat. 3 - Soft - 31
42 971 kr
Flap är en soffa formgiven av designern Jens Juul Eilersen för danska varumärket Eilersen. Flap finns i tyg och läder i ett urval av färger. Soffan har ett väldigt elegant och avslappnat utseende. Flap har former som följer raka, strikta linjer medan klädselns sömmar läckert bryter av och skapar ett mysigt och inbjudande uttryck. Soffans djup gör att du får plats för mängder av kuddar och Flap blir en bekväm myshörna i vilket vardagsrum som helst, vare sig du bor stort eller litet. Precis som alla Eilersens soffor så kommer även Flap med avtagbar klädsel vilket gör den enkel att ta av och tvätta vid behov.