Planering av renoveringen

Planering

Att få ihop en renoveringen, även om det bara är en sådan ”enkel” som ett kök i en lägenhet, är en hel del jobb.

Mycket av jobbet handlar om planering och logistik. Rätt sak på rätt plats och vid rätt tid. Många moment kräver att de utförs i rätt ordning och det är lätt att glömma något.

Därför har vi en ordentlig lista på allt som ska göras. Vi börjar bli vana vid att renovera så listorna blir bättre och bättre varje gång. Men självklart är inte listan komplett eller färdig när man sätter igång. Saker dyker upp och man stöter på problem som behöver lösas. Då får man uppdatera listan.

Det är trevligt att kryssa av saker som är klara och att lägga till eller flytta om saker i planeringen på kvällarna så att man har koll på allt inför nästa dag.

Om du har svårt för att planera kan ett tips vara att börja tänka bakifrån. När vill du vara klar och vad behöver du ha gjort då? Och vad behöver du göra innan du kan komma dit? Fortsätt så hela vägen tills du tror att du är klar. Justera sedan allteftersom du genomför ditt projekt.

Publicerat den
Kategoriserat som Kök, Planering

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.