Infällda LED-lister i överskåpen som köksbelysning

Ritning LED-lister

Jag har alltid varit ett fan av spottar i köket, som bänkbelysning. Jag tycker det är så väldigt mycket snyggare än lysrörsarmaturen som jag växte upp med.

Men nu har jag gått över till att gilla LED-lister ännu mer. Det blir inte samma typ av ljus, inga ”ljuskäglor”, istället blir det ett jämn ljus över hela bänken.

Tidigare har LED-lister gett ett kallt och tråkigt ljus. Även de som heter varmvita, för problemet har varit att när man dimrar ner ljuset har det inte blivit varmare. Det har tagit några år för mig att förstå vad jag har menat när jag har sagt att LED-ljus är så ”grått”. Problemet är alltså att ”gammalt” ljus (glödlampor och halogen) blir gulare/varmare ju svagare det är, men så har inte LED betett sig. LED har haft samma temperatur på ljuset oavsett ljusstyrka. Men nu har det kommit nya typer av LED-lampor och LED-lister som har varmare ljus ju svagare man dimrar ner det till.

Vi köpte LED-list från Hidealite till vårt arbetsrum med denna funktion, att det blir varmare när det är svagare och jag har gillat den. Vi fräste in den LED-listen i skåpens täckskiva och det blev mycket bra, så det kommer vi att göra även i köket.

I köket kommer vi att ha en täckskiva under överskåpen och i den kommer vi att ha två LED-lister som löper hela vägen, med uppehåll där fläkten sitter.

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.