Gammal diskmaskin i IKEA Metod-stommar

Vi har en gammal diskmaskin som vi har lagat några gånger vilket har gjort den riktigt hållbar. Så jag vill gärna behålla den.

Problemet är att IKEAs nya stommar är lägre vilket också gör golvsockeln lägre (mer skåpsutrymme). När man öppnar diskmaskinsluckan slår fronten på diskmaskinen i golvsockeln.

Efter mycket sökning och funderande lyckades jag hitta en produkt hos IKEA som kan ”konvertera” en gammal integrerad diskmaskin så att den fungerar tillsammans med de nya METOD-stommarna.

Den fungerar genom att fronten glider i spår och åker ut från stommarna och därmed inte slår i sockeln. Bilden nedan kanske förklarar det bättre.

Trevligt att IKEA erbjuder denna lösning. Tyvärr var den rätt dålig visade det sig i efterhand. Dels var den dålig rent tekniskt, svår att montera och dålig kvalitet så att luckan hasade ner och inte längre var justerad snyggt med övriga luckor. Dels gjorde den att hela diskmaskinen hamnade långt in i skåpet vilket i sin tur gjorde att fuktspärren som IKEA tillhandahåller inte håller måttet och vi fick fukt upp i bänkskivan. Jag tror att IKEA har slutat sälja konverterings-kittet nu, vilket jag tror är bäst. Ska du byta kök och har en gammal integrerad diskmaskin så är det bättre att sälja den till någon och köpa en ny som passar de nya stommarna.

Publicerat den
Kategoriserat som Kök

av Hantverkarklas

Hantverkare sedan barnsben. Har vuxit upp i en riktigt händig familj. På fritiden lägger jag golv och målar lister eller så snickrar jag på någon ny pryl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.