9 responses to “Harman Kardon från taket”

 1. Alex

  Bra jobbat!!

 2. Stefan

  Vad snyggt med ledlisterna, håller på i vardrummet och tyckte detta var ett bra alternativ. Kan man inte få se någon bild från sidan? Förstår inte riktigt hur ni gått till väga

 3. Patrik Alienus

  Riktigt jävla snyggt. Fett avis blir jag… 🙂

  Hur hade ni tänkt den dagen ni skaffar sånna där barn och måste flytta till hus, skaffa vovve och volvo? 🙂

 4. Peder Persson

  Och de var ju inte oväntat att vardagsrummet skulle bli kanonfint! Vad har ni tänkt till erat nästa projekt?

 5. Patrik

  Oooh Harman Kardon det är ju bara för stiligt, törs man fråga vad de kostade?

  1. Hantverkarklas

   Det är ett system från Harman Kardon som heter HKTS 60. Just nu ligger det på 6000 kr på Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=615515

Skriv ett svar

Liknande inlägg

Krokodil på väggen

Då var första sketchen på helheten gjord! Efter mycket letande och velande har vi bestämt oss för en tapet från franska Élitis att ha som fondvägg. Det blir en rödaktig krokodilmönstrad tapet! Precis som på bilden hade vi tänkt att hänga högtalarna från taket. Om någon har förslag på hur man enklast gör infästningen för en sådan här upphängning är det bara att skriva till oss. Hade tänkt att dra alla kablar i VP rör fram till...

Läs hela: Krokodil på väggen »

Eldragning i innertaket

Nu när innertaket är uppreglat är det dags för kabeldragningen. Det är så svårt att göra den när gipsskivorna är plats! Vi vill naturligtvis passa på att bli av med så många synliga kablar som möjligt så vi kommer att gömma det som går i taket. Kablarna till spotlights, antennsladden in till sovrummet, högtalarkablarna till alla fyra högtalarna samt ett vägguttag för fönsterbelysning kommer att döljas i innertaket. För att kunna dra om kablarna om det skulle behövas...

Läs hela: Eldragning i innertaket »

Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev. Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam...

Läs hela: Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta »

Stereohögtalare till sovrummet, Dali Fazon

Vi har en sjysst liten stereo i sovrummet, men högtalarna till den passar inte längre i det nya somrummet, varken till utseende eller storlek. De är klädda med en annan träsort än den valnöten vi nu har på väggarna. Vi har inte längre något skrivbord i sovrummet så högtalarna har inget att stå på och måste därför upp på väggen. De befintliga högtalarna är alldeles för stora för att hängas upp på väggen. Kanske skulle...

Läs hela: Stereohögtalare till sovrummet, Dali Fazon »

Inbyggd garderob med skjutdörrar i sovrummet

Direkt när vi får tillgång till lägenheten har vi tänkt att börja renovera sovrummet. Vi vill få klart det innan vi flyttar in så att vi slipper bo i ett bygge. Vi har kvar vår nuvarande lägenhet så att vi kan sova i den medan vi bygger sovrummet. I det rum som vi tänkt ha som sovrum (det största sovrummet) finns det inga garderober förutom en liten skrubb. Vi vill ha klädförvaringen i sovrummet så vi...

Läs hela: Inbyggd garderob med skjutdörrar i sovrummet »

Ljust med LED

Som ni kanske läst innan har vi dragit det mesta i kabelväg i taket för att slippa alla sladdar vid golvet. För att på ett någorlunda snyggt sätt få upp högtalarkablarna samt antennsladden från sina respektive uttag till taket har vi byggt ett par kabelskenor på väggen. Skenorna är gjorda av trälister som målats vita och som spikpluggats fast i väggen med 15mm mellanrum. Till höger och vänster om skenorna kommer sedan fronthögtalarnas kablar ut från taket. I...

Läs hela: Ljust med LED »