7 responses to “Vitt högblankt golv”

 1. Patrik Alienus

  Är det inte väääldigt jobbigt att hela tiden vara tokigt försiktig med golvet? Jag menar, det borde ju repas rätt lätt? Borde ju räcka med att man tappar en gaffel för att en skiva ska bli förstörd?

 2. Marie

  Hej

  Jag gillar verkligen detta golv och behöver övertyga min sambo att vi ska lägga det i en öppen ytan över kök och vardagsrum (ca70m2). Jag förstår att det är svårt att repa men själv har jag en liten oro hur det är att hålla rent. Syns minsta fläck, hårstrå eller vattendroppen?

  Tack för att ni delar med er.

  Mvh
  Marie

 3. Marie

  Hmmmm…inte det svar jag hoppats på. 😀 VI har trägolv (ek)idag i vårt kök. Undra varför man inte bör lägga det i kök? Är det pga av att laminatet kan svälla/spricka i kanterna eller att det blir extremt svår att hålla fräscht…. Jag gillar verkligen rent o fint omkring mig men städa är ett ont måste. Det känns inte som daglig städning på 70kvm är något för mig. Oj vad ledsen jag blev nu. Det får väl bli det där mörkgråa stengolvet med mörka fogar min sambo önskar… Jaja, värre saker kan ju hända. Avudsjuk kommer jag iallfall vara på ert golv. Kanske kan jag ha det i andra rum i huset. Tack för ditt svar o ha en fortsatt trevlig helg. /Marie

 4. Marie

  Tack för bra tips. Jag ska kolla upp det där. Försatt lycka till med en bra renovering.

  Mvh
  Marie

Skriv ett svar

Liknande inlägg

Tröskelreparation vid trappa

I huset där vi lade golv har turen nu kommit till hallen, det tredje och sista rummet. Hallen bestod av extra många och kluriga vinklar och vrår så det blev mycket sågande. Den största utmaningen var dock att få till en snygg tröskel. Eftersom parketten bygger upp golvet 14 mm på höjden hade det inte gått att sätta smyglister ovanpå golvet vid trappan då det såg ut såhär: Före Den mörkbruna trappkanten är alltså för låg för både...

Läs hela: Tröskelreparation vid trappa »

Nytt golv: Kährs Linnea Statue Valnöt

  Nu blir det nytt golv köket. Vi försökte behålla det gamla men det var svårt då det låg två olika plastlaminatgolv i de båda rummen som vi slagit ihop.   Kapsågen är väldigt smidig att ha vid golvläggning. Vi har plastat in den lite för att fånga upp så mycket sågspån som möjligt och slippa få dem i hela rummet.   Under golvet har vi lagt en foam för att minska ljudet till grannarna och få ett mjukt golv...

Läs hela: Nytt golv: Kährs Linnea Statue Valnöt »

Forbo Ocean vitt högblankt

Nu är golvet inköpt! Det bidde inget trägolv. Rummet hade nog blivit lite för mörkt med så mycket valnöt. Efter lite övertalning gick Hantverkarklas med på att införskaffa ett, istället svårstädat, högblankt golv som matchar garderobsdörrarna. Forbos Ocean blev det. Den dyra glasdörren har nu blivit utbytt till en helt vanlig dörr, inte lika snyggt men affordable! Lite störande eldragning har åkt in i modellen också. Funderar på om det är värt jobbet att fräsa in kabelskenor i väggen...

Läs hela: Forbo Ocean vitt högblankt »

Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta

För att komma in i hantverkarrollen har vi ju börjat testlägga golv i ett annat hus i väntan på att vi får tillgång till vår lägenhet. Igår visade vi det andra rummet som vi lagt golv i, men vi har ju ännu inte visat hur det första rummet blev. Precis som det andra rummet var det en gammal och sliten plastmatta i det här rummet. Vi lät mattan ligga kvar och täckte den med en golvfoam...

Läs hela: Ett snyggt parkettgolv istället för plastmatta »

Vi har testat Bauhaus Logoclic, ekparkett klickgolv

I helgen drog vi igång renoveringen av det andra rummet i vårt testhus. Golvet som skulle läggas var ett Bauhaus Logoclic ek som kostar runt 300 kr/m2. Rummet är 8 kvadratmeter och helt rektangulärt, nästan helt utan konstiga vinklar och vrår. Vi lade golvet utan att ta bort den befintliga plastmattan med korkimitation. På plastmattan lade vi en foam på 2 millimeter för att jämna ut ojämnheter och dämpa stegljud. Det gröna på bilden nedan är...

Läs hela: Vi har testat Bauhaus Logoclic, ekparkett klickgolv »

Dagen efter rivningen av väggen

Herrejävlar vilket slit det var att få ner väggen! Vi hade fått låna en tigersåg av vår vän Dennis och till den hade vi köpt ett specialsågblad för lättbetong, men när vi kört en bit in i väggen stötte vi på något hårt och det visade sig att det var armeringsjärn i väggen. Kanske inte så konstigt, men det verkar inte vara så man bygger lättbetongväggar längre. Sågbladet tappade några tänder på köpet och vi kom...

Läs hela: Dagen efter rivningen av väggen »