2 responses to “Öppen karmlösning”

  1. Robert

    Hej.

    När ni tog bort karmen och la till maxit lagningsbruk. Vad är det ni sätter på bild nr 6? Det är nått vitt. Är det för att fylla ut djupet eller? Går det fylla på djupet bara med maxit lagningsbruk med sån tjocklek så det blir jämnt med vita karmen?

    Berätta vad ni lägger.

    Med vänlig hälsning, R

Skriv ett svar

Liknande inlägg

Härlig TV från Bauhaus

Vi har varit runt på de flesta byggvaruhus i nejden och jag måste säga att Bauhaus hittills är det bästa. Av de andra känns Byggmax som Netto gör för mat, begränsat sortiment, men det som finns är okej. Hornbach har jag inte riktigt fastnat för, kanske för att de har så fult typsnitt på sin logga. K-Rauta är bra för det ligger bara fem minuter bort, men när vi skulle köpa golv i helgen hade...

Läs hela: Härlig TV från Bauhaus »

Smygstart av renoveringen av vardagsrummet – persienner är fula

Om solen slocknar dör vi. Kanske inte så mycket på grund av mörkret, men det skulle bli förbannat kallt. Ner mot många, många minusgrader för all framtid. För att hedra solen och plusgraderna har vi därför bestämt oss för att ta bort de tre persienner som hängt i fönstren och dörren som vetter mot balkongen. Alla tre har varit trasiga sedan vi flyttade in, någon finurlig person har öppnat fönstren och knutit själva hisstråden kring persiennerna...

Läs hela: Smygstart av renoveringen av vardagsrummet – persienner är fula »

Nytt sovrumsförslag med inramade PAX-garderober

Efter ytterligare några kvällar med Google sketchup har första idén fått stiga åt sidan för den andra. Har laddat ner en trialversion av shaderlight. Det blir en helt annan effekt när man kan rendera sina skisser! Detta har ändrats : Skjutgarderoben har blivit två st ”vanliga” IKEA PAX-garderober som byggs in i en fanérklädd konstruktion av reglar och spånskivor. I ramen kommer det att finnas förvaring för småprylar som telefoner och dylikt. På väggen mitt i mot sängen blir...

Läs hela: Nytt sovrumsförslag med inramade PAX-garderober »

Vitt högblankt golv

Dags för golvläggning! Vi valde ett likadant golv som vi lagt i sovrummet dvs ett vitt och blankt golv från Forbo som dom kallar ocean. Under golvet har vi lagt 5mm selitac för att grannarna skall få det lite tystare (och för att betonggolvet inte är så jämt och fint). Det är mycket enkelt att lägga ett sådant här golv. Vi la hela rader som vi sedan ”klickade” i varandra. Får dock säga att vi inte är helt...

Läs hela: Vitt högblankt golv »

Soppa på gångjärn

Nu har tv-möbeln blivit målad för 3:e gången. En gång till sen får den vara klar! Väggen som var målad i öppningen har täckts med en vit masonitskiva. Sladdar kommer träs genom ett hål i övre vänstra hörnet av modulen ner i karmen och upp underifrån till Tvn. Sovrumsdörren har lyfts av och fodret har plockats bort för att ge plats åt ett nytt. Slipa slipa igen! Som sagt har pengarna börjat tryta så idag provar vi ett...

Läs hela: Soppa på gångjärn »

Betongborrning

Slipning av väggar samt borrning i betong. Första lagret reglar är uppsatt och klart, det blev 54 borrhål! En rejäl borrhammare är att föreslå om man inte vill slita sig fördärvad. Med ca 2 timmars intensiv betongborrning fick grannarna en ypperlig anledning att ta sig ut i det fina vädret (åska och regn). När vi skulle fästa reglarna stötte vi på lite patrull. De förborrade hålen i reglarna (6mm) var liiite för trånga för den 6mm spikplugg...

Läs hela: Betongborrning »