3 responses to “Stereohögtalare till sovrummet, Dali Fazon”

  1. Linda

    Man får mycket MDF för 5,5…eller en halv avväxling av vardagsrumsväggen! 🙂

  2. Linda

    Nice, vi tittade på dom där också innan det istället blev dom här hos Hifi: http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_cm1_hogtalare_vit.htm

    Men era passar ju bättre att ha på väggen, vi har våra stående på en vit bänk.

    Trevlig lyssning!

Skriv ett svar

Liknande inlägg

Sätt upp tavlor utan hål, bygg en tavelskena

Vi fick in en fråga om hur vi har gjort vår tavelskena längs fondväggen och det verkar faktiskt som vi inte skrivit om den ordentligt. Här kommer en genomgång av idéen och hur vi gick till väga. När vi bestämde oss för att ha en fin vinyltapet på fondväggen insåg vi att vi inte ville förstöra den med en massa hål för tavlor. Istället ville vi ha det som på museum där tavlorna hänger i vajrar...

Läs hela: Sätt upp tavlor utan hål, bygg en tavelskena »

Färdigt nog att börja sovas i

Sådär! Imorgon går den stora flytten och madrasserna är redo att sättas i sängstommen som monterades idag! Sovrummet är så gott som klart,.. det som är kvar är: Dra all el i ”tv-väggen” Borra x antal hål för sladdar Sätta upp spotlights Hänga upp TVn Installera förstärkaren samt högtalare Montera luckor på alla skåp. Montera golvlister Sätta upp dörrfodret Måla dörren Fixa till alla vita hörn med latexfog och måla. Sätta upp valnötslister där det saknas Köpa en passande gardin Köpa två passande småmattor Kanske inte är så gott som...

Läs hela: Färdigt nog att börja sovas i »

Eldragning i innertaket

Nu när innertaket är uppreglat är det dags för kabeldragningen. Det är så svårt att göra den när gipsskivorna är plats! Vi vill naturligtvis passa på att bli av med så många synliga kablar som möjligt så vi kommer att gömma det som går i taket. Kablarna till spotlights, antennsladden in till sovrummet, högtalarkablarna till alla fyra högtalarna samt ett vägguttag för fönsterbelysning kommer att döljas i innertaket. För att kunna dra om kablarna om det skulle behövas...

Läs hela: Eldragning i innertaket »

Harman Kardon från taket

Då var det dax för lite ljud i rummet! För att slippa alla kablar liggandes i fula lister runt rummet har vi dragit allt i taket. Kablarna går i vanlig flexislang som mynnar ut till två ”kabellås”. Här har vi precis satt upp gipset och dragit igenom kablarna. Hålen i gipsskivorna kom precis nästan exakt precis ungefär där dom skulle. Om det finns någon ork lite längre fram blir det någon sorts täcklock över som döljer de fula gipskanterna. Svarta...

Läs hela: Harman Kardon från taket »

Första idén på sovrummet

Efter lite trixande med Google Sketchup har första idén om sovrummet blivit till en visuell modell. Tanken är att väggen skall flyttas ut i rummet och bestå av förvaring. Två skåp med hyllor för böcker, en öppen hylla för Apple-produkter och annat nödvändigt samt några lådor för annat bös. Ovanför skåpen byggs högtalare in och täcks av något slags nät eller tyg som smälter in i den övriga konstruktionen. Själva ”väggen” byggs upp av reglar och mdf-skivor....

Läs hela: Första idén på sovrummet »

Ljust med LED

Som ni kanske läst innan har vi dragit det mesta i kabelväg i taket för att slippa alla sladdar vid golvet. För att på ett någorlunda snyggt sätt få upp högtalarkablarna samt antennsladden från sina respektive uttag till taket har vi byggt ett par kabelskenor på väggen. Skenorna är gjorda av trälister som målats vita och som spikpluggats fast i väggen med 15mm mellanrum. Till höger och vänster om skenorna kommer sedan fronthögtalarnas kablar ut från taket. I...

Läs hela: Ljust med LED »